Er færdigretter usunde?

fuerzzz 3 dage 21 timer siden 7

Er færdigretter usunde?

Ja enhver ved at en hjemmelavet pizza, lasagne, Boller i karry med ris, eller frikadeller smager bedre en deres færdiglavede "kollegaer".

Men disse retter som bare lige skal en tur i mikroen, færdig, apllerer til flere og flere. Enten fordi man har travlt, man er single og skal man købe ind til hjemmelavede udgaver af ovennævnte har man mad nok til 4, eller fordi man ganske enkelt ikke KAN finde ud af at lave andet mad end en rugbrødsmad Wink

Men som sagt; Er de frosne færdiglavede så meget værre, eller er de måske endda bedre end hjemmelavede rent ernæringsmæssigt (fordi det er proffesionelle de har lavet det) og ikke en selv som novice-kok ?

marquien 3 dage 20 timer siden

Læs vare deklarationen, og døm selv

dandegn 3 dage 19 timer siden

Mad som her været i en mikroovn er ikke værd at spise - uanset hvor sundt det måtte være, ødelægger mikrobløgerne bl.a proteinerne - kroppen angriber disse misfostre - derfor har mennesker som spiser mirkomad forhøjet hvide blodlegmer !!!
Men ellers er der næppe det store at udsætte på færdigretter - de dækker et behov - smagen er noget andet
 

Luk kommentar
fuerzzz 3 dage 17 timer siden

- men de fleste kan også laves i alm ovn, så tager det bare længere. Er det så ok?

Luk kommentar
cykel2 3 dage 16 timer siden

Jeg varmer RESTER i mikroen, men elsker at lave mad og køber aldrig færdigretter.
1) Jeg har spist mikroopvarmet mad i 20 år, og er ifølge min læge super sund.
2) Ifølge de undresøgelser, jeg har læst mig igennem, indeholder de fleste færdigretter for meget salt og fedt- og ofte en masse e-numre.
3) Færdigrettter er mange ting: Hos vores slagter kan man købe frisklavede ting, der lige er til at smække i ovnen. Kvickly har vist noget lignende? De er nok nogenlunde lige så sunde som det hjemmelavede? Men det, der er beregnet til at holde i laaang tid, må nødvendigvis også indeholde "trælse" ting samt sukker, salt og fedt for at holde længere.... Jeg gætter på, at sundheds/nærings-værdien er nogenlunde omvendt proportional med holdbarhedstiden Biggrin 

Luk kommentar
dandegn 3 dage 16 timer siden

Jo langtidsholdbart mad, kan væreproblematisk - så ja helt galt er det ikke med at der er en omvendt proportional forhold -
Men hvis de trods alt tilberedes i alm ovn - smadre man ikke næringsstofferne med mirkobølger
http://www.apparentlyapparel.com/news/why-did-russia-ban-the-use-of-micr...

Luk kommentar
cykel2 3 dage 15 timer siden

Tja, jeg har hørt den slags før, men jeg har oftere hørt det modsatte! Jeg tror ærlig talt ikke, at det gør den helt store forskel på madens sundhed. Men artiklen her er jo netop også inde på det med at smække en usund færdigret i mikroen - og nærmest leve af det. Så tror da pokker, at man bliver fed og får depressioner! Og hvis det er af ugidelighed, at man ikke selv laver mad, er man nok heller ikke den store motions-fan?
Selv giver jeg grøntsager kort tid i mikroen, og det smager fortræffeligt. Jeg bruger den aldrig til kød, bortset fra at lune en frikadelle fra igår o lign.
Jeg mener, det var forbrugerbladet TÆNK, der havde en oplysende artikel om mad i mikroovne for en del år siden?

123456+ 3 dage 4 timer siden

Hvis du ændrer "usund" til "knap så sundt" stemmer det bedre.
.
Udover alle de forskellige tilsætningsstoffer der er i færdigmaden, så er der næppe meget næringsværdi i de grøntsager der er i færdigmaden, for de ødelagt, da maden ellers ikke vil kunne holde sig.
.
Jeg fandt denne "guide", som måske er interessant, omend den ikke vurderer meget andet end om varen overholder "specifikationerne".
.
 http://www.sondagsavisen.dk/test/testogindkob/2009-11-20-test-74-faerdig...