Ugens opskrift

Fedtfattige havregrynskugler

Fedtfattige havregrynskugler

Lækre havregrynskugler, der er også er fedtfattige! Få selv den gode opskrift her!

» Fedtfattige havregrynskugler

Søg efter opskrifter

Ejnars Sild

Labels: FiskSild

Opskriften er fra en konkurrence i Gilleleje d. 30/11-96 om den bedste sildeopskrift.

Ovenstående blev kåret af kok Jan Friis-Mikkelsen som den bedste.

Ingredienser

4 kg friskfangede hele

sild

1,4 kg

sukker

117 g

brun farin

117 g

sildekrydderi (Matas, Brugsen Apoteket etc.)

236 g groft salt

Eddike

Fremgangsmåde

Sildene renses og skylles meget omhyggeligt (hovederne skal blive på), og lægges i eddike/vand i forholdet 1:1, hvor de trækker 24-27 timer.

Sukker, brun farin, sildekrydderi og salt blandes godt.

Når sildene har trukket, tages 2-3 dl. eddike/vand fra.

Sildene lægges lagvis med bugsiden opad med krydderierne, i en passende krukke (ikke metal)

Edikke/vand tilsættes en spiseskefuld Atamon, og hældes over til sidst. Sildene skal være dækket.

Der lægges lidt pres over sildene, som stilles køligt.

Ca. 4 uger senere er de modne, men skal stadigvæk opbevares koldt.

Anvendes på samme måde som alm. færdigkøbte kryddersild.

\n
 

Fedtfattig Chili Con Carne

Fedtfattig Chili Con Carne

Forkæl dine smagsløg med denne lækre, og fedtfattige, chili con carne!

Fedtfattig Chili Con Carne

Kulmule med bacon

Kulmule med bacon

Frisk kulmule med strimlede urter og sprød bacon!

Kulmule med bacon

Jordbærgrød

Jordbærgrød

Cremet jordbærgrød til de lune aftener!

Jordbærgrød

Kalvefilet med svampesauce

Kalvefilet med svampesauce

Saftig kalvefilet med cremet svampesauce

Kalvefilet med svampesauce