Kom i gang med Facebook annoncering: 6 ting du skal vide
Sponsoreret indhold
“Annonce”
Der findes efterhånden uendeligt mange sociale medier, og konkurrencen inden for disse platforme er ligeledes intensiveret. Der findes dog én særlig spiller på markedet, der ikke er til at overse, og det er også denne platform, der har allerflest brugere. Og ja, du gættede rigtigt: Det er Facebook. Hvis du stadig er ved at overveje hvilke online markedsføringskanaler, du skal investere mest i, så er Facebook annoncering et af de marketingtiltag, du ikke kommer udenom. Facebook annoncering byder på utallige muligheder for at skabe et øget kendskab, flere interaktioner og flere konverteringer. Med Facebook annoncering kan du målrette din markedsføring mere, end du kan på mange andre annonceringsformer, og du kan måle effekten samt tilpasse dine ydelser, så du optimerer dit marketingbudget bedst muligt.
Men hvordan kommer du så lige i gang med Facebook annoncering, hvis du slet ikke har været i gang indtil nu? Og hvis du allerede er kommet godt i gang, er du så stadig helt sikker på, at du ikke kan skabe endnu bedre resultater, end du gør i forvejen?
I denne artikel gennemgår vi 6 ting, du skal vide, inden du kaster dig ud i at satse på Facebook annoncering. Så snart du kan skrive disse 6 punkter bag øret, vil du være godt rustet til at gøre dig dine egne erfaringer, så du kan få mest muligt ud af din Facebook annoncering.
1. Det skal du bruge et Facebook bureau til
Inden vi går i gang med at forklare dig, hvordan du kommer i gang med Facebook annoncering, er det vigtigt at få en ting på plads. Du skal gøre op med dig selv, om du selv har ressourcerne til at sætte gang i din Facebook annoncering og ikke mindst varetage den undervejs, eller om du alternativt har brug for hjælp fra et professionelt online marketing bureau.
Facebook annoncering er nemlig ikke så ligetil, som det udadtil kan virke. For selvom interfacet i din Business Manager annoncekonto er relativt brugervenligt, og det er simpelt at sætte en simpel annonce op, er der enormt mange elementer, der er vigtige at kende til i forbindelse med din Facebook annoncering. I denne artikel kommer vi ind på nogle af dem, men Facebook annoncering er et helt fag inden for digital marketing, der bliver skrevet bøger om, og som kan tage lang tid at lære.
Har du altså ingen erfaring med Facebook annoncering overhovedet, og sælger du for eksempel et avanceret produkt, eller er din målgruppe svær at definere osv. osv., kan det være en klar fordel at få hjælp af et Facebook bureau til din Facebook annoncering.
Uanset om du beslutter dig for at få hjælp af et Facebook bureau eller ej, er det dog bestemt en god idé at sætte dig lidt ind i de grundlæggende succeskriterier. Det første succeskriterie er, at du fastlægger en strategi for din Facebook annoncering.
2. Fastlæg en strategi for din Facebook annoncering
Det kan umuligt være første gang, du hører, at du skal fastlægge en strategi, før du begynder at eksekvere. Det kan heller ikke være første gang du hører, at den rette strategi bliver fastlagt på baggrund af et grundigt analysearbejde.
Også med Facebook annoncering er det vigtigt at fastlægge en god strategi på baggrund af et grundigt analysearbejde. Du har helt sikkert foretaget en eller flere analyser af din målgruppe, og du har helt sikkert også fået en god og detaljeret indsigt i deres adfærd. Hvis ikke du kender din målgruppe endnu, så er dette det første skridt, inden du overhovedet kan begynde at overveje Facebook annoncering. Får du hjælp fra et Facebook bureau, vil dette højst sandsynligt have en vis indsigt i din målgruppe, som vil komme til udtryk, så snart dit Facebook bureau lærer din virksomhed at kende. Din målgruppeanalyse har dog stor betydning for din succes med Facebook annoncering, så jo større en indsigt du har, des bedre forudsætninger får du for succes.
Når du skal fastlægge en strategi for din Facebook annoncering, skal du altså starte med at have en klar definition på din målgruppe. Dernæst skal du bestemme dit formål med din Facebook annoncering. Sørg for at opsætte mål, der er specifikke, målbare, attraktive, realistiske og tidsbestemte. Hvis dit formål med din Facebook annoncering for eksempel er, at du vil øge din kendskabsgrad, kunne et mål for eksempel være, at din kampagne skal nå ud til X antal brugere og generere X antal i trafik inden for en bestemt tidsperiode. Bestemt derefter et budget for kampagnen, og herefter kan du løbende evaluere og tilpasse dine annoncer, så du skaber de bedste forudsætninger for at nå det overordnede mål. Men det kommer vi tilbage til i punkt 6.
3. Kend dine annonceringsmuligheder
Nu er det vigtigt, at du ikke er for snæversynet. For dine muligheder for Facebook annoncering er uendelige, og selvom vi gennemgår de grundlæggende af dem i overskrifter, er der utallige af måder, det kan gøres på. Facebook annoncering for din virksomhed ser helt sikkert heller ikke ud, som det gør for andre virksomheder, heller ikke i den samme branche. Du kan nemlig skille dig ud med din Facebook annoncering ved at udnytte de forskellige annonceringsmuligheder, og jo mere åben du er for nye idéer, des større er din chance for at opnå succes.
Med Facebook annoncering har du grundlæggende følgende muligheder:
- Du kan skabe et øget kendskab og en større opmærksomhed omkring dit brand
- Du kan få flere besøgende ind til din hjemmeside
- Du kan generere flere leads
- Du kan få flere til at skrive sig op til dit nyhedsbrev
- Du kan påvirke brugeren i købsbeslutningsprocessen
- Du kan påvirke brugeren til at handle hos dig igen
- Du kan påvirke brugeren til at anbefale dig til andre
Du kan altså bruge Facebook annoncering i forbindelse med hele kunderejsen, men hvordan du så skal gøre det, kommer vi tilbage til i punkt 5.
De forskellige muligheder for Facebook annoncering kommer bl.a. til udtryk i målet for den enkelte kampagne, og det er her, du skal vælge det mål, der passer til brugerens status i kunderejsen.
4. Afgræns din Facebook annoncering til en specifik målgruppe
Når du skal afgrænse din Facebook annoncering til en specifik målgruppe, vil du virkelig opdage, hvor stor en værdi du faktisk kan få af din Facebook annoncering. Denne digitale marketingskanal byder nemlig på et hav af muligheder for at specificere din målgruppe i en sådan grad, at du effektiviserer din markedsføring mere, end du overhovedet havde forestillet dig muligt.
Når du arbejder med Facebook annoncering, findes der en perlerække af værktøjer, der kan hjælpe dig med at ramme plet, når du skal nå ud til det helt rigtige publikum. Nogle af dem er meget brede, mens andre er meget snævre og i nogle tilfælde helt konkrete og uden bias. Har du ingen data på din målgrupper, inden du starter med Facebook annoncering, kan du være nødsaget til at starte meget bredt. Men din Facebook annoncering hjælper dig jo netop også til at indsamle data på dine kunder, så efterhånden som du er kommet godt i gang med din Facebook annoncering, kan du også målrette dine annoncer endnu mere specifikt.
Disse typer målgrupper er typisk dem, du kommer til at arbejde med, når du skal i gang med Facebook annoncering:
- Gemte målgrupper – her målretter du efter:
- Interesser
- Demografi
- Brugerdefinerede målgrupper – her målretter du efter:
- Data på websidetrafik (tidligere besøgende)
- Data på interaktioner (fx med din virksomhedsside, begivenheder mm.)
- Indsamlede kundefiler (fx kundelister fra dit nyhedsbrev)
- Kopimålgrupper – her målretter du efter:
- Brugere, der har lignende adfærd som dine brugerdefinerede målgrupper
De gemte målgrupper er altså typisk dem, du starter med, når du skal i gang med Facebook annoncering. De er sjældent så specifikke, som du måske håber på, og det er heller ikke altid, at de data, der er indsamlet, rammer helt plet. De gemte målgrupper er dog et fint udgangspunkt, når du skal i gang med Facebook annoncering, og du vil også opleve, at der generelt er mindre bias sammenlignet med mange andre marketingkanaler.
De brugerdefinerede målgrupper er geniale, når du fx begynder at få mange besøgende til dit website. Her kan du bruge Facebook annoncering til at nå ud til de besøgende, som fx har vist interesse for et givent produkt, men som ikke har konverteret. Når du bruger data fra websidetrafik, data fra kundefiler mm. i din Facebook annoncering, vil du desuden ramme helt plet, når du skal nå ud til dit publikum.
Kopimålgrupper er også en oplagt mulighed inden for Facebook annoncering. Her bruger du dine data fra din tidligere Facebook annoncering eller lignende som fundament for at nå ud til endnu flere brugere, der minder tilnærmelsesvist meget om dem, du har data på. Facebook har nemlig så mange data på deres brugere, at de kan udvide dit publikum ud fra de data, du selv har indsamlet.
5. Brug Facebook annoncering i forbindelse med hele kunderejsen
Som nævnt i punkt tre findes der uendeligt mange muligheder inden for Facebook annoncering. Bruger du disse annonceringsmuligheder rigtigt, kan du komme i kontakt med dine potentielle og eksisterende kunder under hele kunderejsen.
Her er nogle konkrete eksempler på, hvordan du kan bruge Facebook annoncering til at påvirke din målgruppe med forskellige touch points:
- Brug Facebook annoncering til at fortælle din målgruppe, at du er ny på markedet, og at du kan opfylde deres behov bedre, end dine konkurrenter kan. Målet for din Facebook annoncering kunne her være ”Kendskab til brand”.
- Er der endnu ikke efterspørgsel på dit produkt, eller er du ny på markedet med et innovativt produkt, kan du bruge Facebook annoncering til at informere om produktets egenskaber og fordele. Målet for din Facebook annoncering kunne her være ”Kendskab til brand”.
- Øg frekvensen på din Facebook annoncering for at lokke flere ind til din side. Målet for din Facebook annoncering kunne her være ”Trafik” eller ”Interaktion”.
- Brug Facebook annoncering til at skabe konverteringer hos de brugere, der fx har besøgt din side inden for en given tidsperiode, eller hos dem, der fx har efterladt noget i kurven. Målet for din Facebook annoncering kunne her være ”Konverteringer”. Og her er der naturligvis tale om Retargeting, hvor din målgruppe skal defineres efter websidetrafik.
- Brug Facebook annoncering til at lokke flere til at skrive sig op til dit nyhedsbrev og dermed skabe loyale kunder.
6. Mål dine resultater undervejs
Uanset hvor gode tilbud, specifikke målgrupper og flotte annoncer du har lavet, kan du altså ikke bare sætte flueben ved din Facebook annoncering og så vende den anden kind til, så snart du har opsat dine kampagner. Det er langt fra altid til at forudsige hvilke annoncer, der vil skabe flest konverteringer og til den laveste pris, og selvom du langt hen ad vejen kan få annoncecenteret til at budjustere for dig, er det aldrig en dårlig idé, at du måler dine resultater undervejs. Tilpas dit daglige budget undervejs og tilpas også budgettet for de enkelte annoncer, så du er helt sikker på, at det er de rigtige annoncer, der bliver vist til den rigtige målgruppe på det rette tidspunkt.
Den helt store fordel ved Facebook annoncering er nemlig, at du til hver en tid og løbende kan holde øje med effekten af din indsats. Generelt har digital marketing den fordel, at du kan måle effekten af de enkelte marketingindsatser. Med Facebook annoncering er det nemt at måle effekten og tilpasse undervejs, og med splittesting kan du gøre dig helt sikker på, at du prioriterer de rigtige marketingindsatser.