5 spil til metalheads 2021

5 spil til metalheads 2021

Sponsoreret indhold

Det er almindelig anerkendt i spilbranchen, at lyden i et spil udgør et væsentligt element i den overordnede spiloplevelse.

Faktisk er det ofte lyden, der afgør, om et spil fremstår som en gennemarbejdet helhed eller som et sjusket stykke venstrehåndsarbejde, der er kommet for tidligt i handelen.

Det er heller ingen hemmelighed, at der er et stort overlap mellem gamere og fans af metalmusik. Onlinespil med et aggressivt dunkende soundtrack er derfor i høj kurs.

Heldigvis er vi inden for det seneste års tid blevet begavet med en række store titler, hvor lyddesignerne bestemt ikke har holdt sig tilbage med metalmusikken.

Vi har kigget nærmere på fem af de bedste.

 

Doom Eternal

Femte hovedspil i Doom-serien var længe ventet, da det dukkede op i 2020, men det blev hurtigt involveret i en tvist om soundtracket mellem udviklerne, id Software, og komponisten Mick Gordon, da hardcore fans opdagede forskelle mellem musikken i spillet og på albummet.

Det udviklede sig til en strid om ord, hvor Gordon antydede, at han ikke havde haft frie hænder til at implementere soundtracket, som han ville, mens id Software til gengæld gav udtryk for, at Gordon ikke var blevet færdig med sit arbejde i tide til udgivelsen.

Det står stadig ikke helt klart, hvem der har ret, men musikken er under alle omstændigheder blevet noget af et hit med sit ”Heavy Metal-kor’, hvor bl.a. James Rivera fra Helstar og Tony Campos fra Static-X leverer lydbilledet til imponerende kampe mod frygtindgydende dæmoner.

 

Hades

De gamle grækeres dødsrige har lagt navn og omgivelser til en forrygende dungeon crawler, der sender dig dybt ned i underverdenen, når du forsøger at hjælpe Hades’ søn Zagreus med at finde vej til Olympen.

Det er selvfølgelig ingen nem opgave, da der er lagt utallige forhindringer i vejen, men med en god gammeldags kombination of magi, fart og klassisk hack and slash går det hele nok alligevel – især fordi du får et fænomenalt soundtrack til arbejdet hele vejen til målet.

Selvom det lyder enkelt, er Hades alligevel proppet med komplekse fortællinger, forrygende gameplay og interessante karakterer i en grad, så det – godt hjulpet på vej af musikken naturligvis – blev udnævnt som ”Game of the Year 2020” ved Dice Awards og allerede har solgt over én million eksemplarer.

Hammerfall

Spilteknologien er konstant i rivende udvikling, og spillemaskinerne på online casinoer følger som regel lige i hælene på de store titler i gamerverdenen. Mange spillemaskiner byder nu på detaljerede fortællinger og bonusfunktioner så avancerede, at de minder om konsolspil fra for bare få år siden.

Spillemaskinernes popularitet har fået adskillige metalbands til at indgå aftaler om udgivelse af spillemaskiner under deres navn, og du kan i dag vinde penge på både Megadeth og Motörhead.