Gode tips til et grønnere og mere bæredygtigt hjem

Gode tips til et grønnere og mere bæredygtigt hjem

Sponsoreret indhold

Grøn tankegang og bæredygtighed er ikke bare blevet populære buzzwords i den moderne verden og i Danmark. Det er blevet en nødvendighed. Vi er blevet klogere på klimaet og de udfordringer, vi står overfor. En grøn omstilling er nødvendig og vi er heldigvis godt på vej flere steder med grønne tiltag i hverdagen. Her følger et par gode råd til dem, der ønsker at tage et par ekstra skridt for at gøre hjemmet og haven lidt grønnere.

Lad hustaget gå i ét med naturen

Måske har du lige købt et nyt hus, som kræver en kærlig hånd, inden du flytter ind. Eller måske står du overfor at skulle udskifte eller renovere taget på din nuværende bolig. I den forbindelse er der flere muligheder for at indtænke grøn bevidsthed i renoveringen. Eksempelvis kan du med Sedumtage skabe mere biodiversitet ved at anlægge et grønt tag på huset, sommerhuset, skuret eller garagen. Det ser ikke bare smukt ud, det er også nemmere at vedligeholde og skaber bedre isolering og støjabsorbering. Og så er det i pagt med den omkringliggende natur.

Lad haven blive oplyst af solenergi

Selvom dagen går på hæld og mørket bryder frem, så er der ikke nødvendigvis grund til at skulle betale i dyre domme for el til oplysning af haven og terrassen. I dag kan man købe flere forskellige soldrevne lys, paneler og lamper, som oplades i løbet af dagen via indbyggede solceller. Det betyder, at de så er klar til fuld belysning, når mørket falder på. Det gør ikke kun godt i forbindelse med elregningen, det er tillige godt for klimaet, da man her sparer strøm og ressourcer.

Forøg havens natur og skab mere biodiversitet

Biodiversitet er på alles læber lige nu. Og med god grund. Man har fundet ud af, at dyr og planter har bedst af at kunne leve mere eller mindre uforstyrret med vilde planter og ekstra godt med grønne områder nær boligområder. Garmundo er i den forbindelse en glimrende inspirationskilde for tilkøb af ekstra planter, hække, blomster og andet grønt til haven.

Genbrug regnvandet i haven og i hjemmet

I Danmark er vi velsignet med rent drikkevand, som kan tappes og drikkes direkte fra hanen. Men vi bruger desværre også det rene værdifulde drikkevand til gøremål, der måske ikke nødvendigvis kræver så ædelt vand. I dag kan man rekvirere og installere regnvandstanke  i hjemmet, som opsamler regnvand, der senere kan genbruges til eksempelvis tøjvask, toiletskyl eller til når haven skal vandes på en tør dag. Det sparer ikke blot på vandregningen, men er også godt for naturen.

Lad vinden skabe din strøm i haven eller i sommerhuset

I dag får vi danskere en del strøm fra vedvarende energikilder i form af de mange danske vindmøller overalt i landet. Men du kan faktisk installere din helt egen lille private mini vandmølle på hustaget eller i haven, hvis du ønsker det. Der kan i den forbindelse spares flere hundrede kroner på elregningen, og måske mere, hvis vi går ekstra forblæste dage i møde. Mini vindmøller fåes i flere forskellige størrelser og behøver faktisk ikke fylde eller syne af alverdens.