Guide: Sådan vælger du den rigtige bredbåndsforbindelse

Guide: Sådan vælger du den rigtige bredbåndsforbindelse

Sponsoreret indhold

Artiklen er sponsoreret.

Er du netop flyttet i ny bolig uden netadgang, eller er du måske blevet træt af din nuværende internetforbindelse, fordi den er for upålidelig? Så er en hurtig og sikker bredbåndsløsning formentlig svaret på dine problemer. Med bredbånd kan du nemlig se film, videoer, lytte til musik, surfe på nettet og være på, uden problemer med hverken kvalitet eller forbindelse.

Det er imidlertid ikke helt ligegyldigt hvilken bredbåndsforbindelse, du vælger. Der kan nemlig være forskellige hastigheder, fordele og ulemper forbundet med de forskellige typer af bredbånd, som findes på markedet i dag. Derfor bringer vi denne lille, hurtige guide til, hvordan du vælger den bredbåndsløsning, som passer til dit behov.

Fibernet eller antennestik giver max hastighed

Hvis I er mange i husstanden, der streamer og gamer på samme tid, eller hvis kun det allerhurtigste og bedste internet er godt nok til dig – og hvis du er ligeglad med, om du kan tage internettet med dig, når du forlader hjemmet – så er bredbånd via fibernet eller antennestik formentlig det rigtige valg for dig.

Fibernet er et fiberoptisk netværk, som giver lynhurtigt internet via lyslederkabler. Det er en ekstremt effektiv og fremtidssikret internetløsning, som giver dig en både stærk og pålideligt forbindelse til nettet. Med bredbånd via antennestik kan du kombinere dit bredbånd med diverse TV-pakker, hvor du kan få adgang til alle dine yndlingskanaler.

Ulempen ved bredbånd via fibernet eller antennestik er til gengæld, at det som regel er den dyreste bredbåndsløsning, du kan få. Samtidig er det heller ikke alle husstande, som overhovedet har mulighed for at få fibernet. Det kræver nemlig, at du bor i et område, hvor der i forvejen er nedgravet fiberkabler.

Mobilt bredbånd giver fleksibilitet

Er du tilfreds med en smule mindre fart over feltet – og lægger du vægt på frihed, nemhed og fleksibilitet – så er mobilt bredbånd den oplagte bredbåndsløsning for dig. Her kan du nemlig stadig få hurtigt og stabilt internet til hele husstanden, samtidig med, at du kan tage internettet med dig på farten.

 Mobilt bredbånd giver dig nemlig en nem tilgængelig internetforbindelse via SIM-kort og 4G-nettet, nøjagtig ligesom med en smartphone eller en tablet. Ulempen ved mobilt bredbånd er, at det kan være lidt bøvlet at skulle skifte mellem henholdsvis router og dongle, hvis du både vil have WIFI i hjemmet, men også mulighed for at tage internettet med dig, når du går. Samtidig kan det være upraktisk, hvis I er flere i husstanden – det er jo knap så fedt, at mor har taget internettet med sig på café, hvis teenageren gerne vil streame Netflix derhjemme. Bor du alene, eller vil du kun have internettet med dig, når I alle skal i sommerhus, så er det til gengæld en perfekt løsning.