Verden åbner op for rejsende igen – tag ud og oplev verdenen

Verden åbner op for rejsende igen – tag ud og oplev verdenen

Sponsoreret indhold

Hvis man drømmer om at møde kænguruer på sin vej, se et flot operahus eller en rød sten, er Australien klart en oplagt rejsedestination. Det gælder uanset, om man rejser alene eller med hele familien. Der er nemlig overraskende mange muligheder og ting at opleve i Australien. Før man kaster sig ud i bookinger, skal man dog lige have styr på sit visum.

Med et visum til Australien har man mulighed for at rejse rundt i landet eller blot opholde sig i op til 3 måneder. Så kan man enten rejse til landet som turist, for at besøge venner eller familie eller tage på en forretningsrejse. Men hvis man skal arbejde i Australien, skal man have fat i et arbejdsvisum. Man må heller ikke sælge varer eller lignende med et almindeligt visum.  

Forskellige regler til visum

Der hører mange regler til forskellige lande og deres visum-proces. Det samme gælder for visum til Australien. Alt afhængig af om man besøger landet som praktikant, turist eller forretningsrejsende, skal man gøre noget forskelligt. Dette kan man læse meget mere om på internettet. 

Som forretningsrejsende er der nogle særlige ting, man må gøre. Man må for eksempel gerne forhandle og indgå forretningskontrakter. Man må gerne gå ind og gennemføre aktiviteter i forbindelse med officielle besøg hos regeringen. Slutteligt må man også gerne deltage i diverse konferencer, messer og seminarer. Dog må man ikke blive betalt for at deltage. 

Ophold i landet

Når man får godkendt sit visum, gælder det i 12 måneder. Det gælder fra udstedelsesdatoen. Dog betyder dette, at man kun må opholde sig i Australien i 3 måneder ad gangen indenfor dette år. Hvis man gerne vil kunne opholde sig der i længere tid end 3 måneder, skal man søge om noget, der hedder Visitor Visa (subclass 600). 

Man skal huske at få styr på sin visumansøgning, inden man rejser. Man skal altså have styr på det, før man tager afsted. Man kan blive meget klogere på de mange forskellige regler online. Man kan også lave selve ansøgningen online. Der går et par dage fra den er lavet til, at man får svar. Det er en god ide at gennemgå alle spørgsmål grundigt for at undgå at skulle lave den igen. 

Oplevelser i Australien 

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er attraktivt at tage på kør-selv-ferie i Australien. Australien er nemlig et land fyldt med smuk natur og vilde landskaber. Man kan også være heldig at møde koalaer, kænguruer og smukke fisk og koraller i Great Barrier Reef. Der er et eventyr for enhver i Australien. 

Det er den perfekte kombination af civilisation, regnskov og vildmarker. Dette skaber en god harmoni, kontrast og derved spænding ved at besøge landet. Vælger man at leje en bil eller autocamper kan man med garanti opleve en følelse af frihed. Så kan man selv bestemme hvor og hvornår rejsen går hen. 

Et stort land med mange muligheder og historie

Man tænker måske ikke altid over det. Men faktisk er Australien et rigtig stort land. Det er det sjette største land i hele verden. Der bor over 24 millioner mennesker, som har næsten 8 mio. kvadratmeter at boltre sig på. For 50000 år siden begyndte opdagelsesrejsende at komme til Australien.

Storbritannien koloniserede Australien i slutningen af 1700-tallet. Der gik nogle år, og i 1901 blev Australien britisk og selvstyrende. Selve Australien består i dag af seks delstater og ti territorier. I løbet af de seneste par år har Australien været hårdt ramt af naturkatastrofer. Det har især været brande, som har udviklet sig meget hurtigt. 

Udvalgte seværdigheder i Australien

Den mest kendte by i hele Australien er formegentlig Sydney. Det er her man kan se og opleve det berømte operahus med sine meget karakteristiske udseende. Måske skulle man endda tro, at Sydney er hovedstaden. Det er dog en anden by, som er det. Denne hedder Canberry. Hvis man gerne vil opleve verdens største ø af sand, er Fraser Island stedet.

Den bedste måde at komme rund her er ved at køre i en Jeep. Denne vil kunne klare at komme gennem alt sand. Noget meget bemærkelsesværdigt ved denne ø er, at der vokser regnskov på sanddyngerne. Stedet er meget magisk og er præget af mange smukke strande med klart badevand. Uanset om man er til luksuriøse hoteller eller camping, vil man kunne finde noget, der falder i ens smag her. 

En samlet rejseguide til Australien

Hvis man allerede nu kan mærke, at Australien er et sted, der skal opleves, skal man endelig komme i gang med planlægningen. Det indebærer alt fra at vælge destination til at søge om visum. Det kan ikke siges nok, at man bør undersøge regler i forhold til ansøgning af visum. På den måde undgår man en masse problemer på vejen.