Er en ungarbejder altid under 18 år?

Er en ungarbejder altid under 18 år?

Sponsoreret indhold

Spørger man ti mennesker på gade, eller måske mere, hvad en ungarbejder er, så vil de flest alt andet lige sige: At en ungarbejder er en person, som er under 18 år, og har et fritidsjob.

Og det er faktisk et rigtigt og godt svar. Men det er ikke hele sandheden – for ligesom at være coach, så er begrebet “ungarbejder” ikke nærmere defineret. Det vil sige, der er frit spillerum, til at mene, hvad man vil.

Spørger man Danmarks Statistik, så er vi unge – indtil vi bliver 30 år. Men det er nok de færreste 27 årige, som betragter sig selv som ungarbejdere.

Så selvom man kan mene, hvad man vil – så har ordet i sig selv en signalværdi, som er vigtig at forholde sig til, når man som virksomhed søger efter ungarbejdere.

Hvad må man arbejde med?

Vælger vi at lægge aldersgrænsen for en ungarbejder til at være under 18 år – så betyder det, for virksomhederne, at de skal være ekstra påpasselige i det daglige, når en ungarbejder er i virksomheden.

For en ungarbejder må ikke arbejde så meget, at det går ud over den unge´s skolegang. 

En ungarbejder må heller ikke servere alkohol, eller arbejde med stærke kemikalier.

For når man er under 18 år, så er man ikke myndig, og det kan derfor ikke forventes, at du ved alt, hvad det må forventes at en voksen ved – og som ung, kan det måske være svært at sige fra, hvis chefen presser dig til noget, som ikke er sundt for din krop – eksempelvis at løfte mere end 15 kg ad gangen.

Så selvom der er frit valg på alle hylder i forhold til at definere, hvad en ungarbejder er – så er der i en arbejdskontekst en lang række regler, som skal overholdes – til glæde og til beskyttelse for ungarbejderne.