Kan et studiejob være afgørende for din karriere?

Kan et studiejob være afgørende for din karriere?

Sponsoreret indhold

Mange studerende i Danmark har et studiejob. Det kan der være mange gode grunde til. Det mest åbentlyse er naturligvis, at de studerende har brug for ekstra penge til at supplere SU´en.

For at være studerende – er ikke billigt. Der skal være penge til en studiebolig, til bøger og sociale arrangementer, der gør at studielivet glider lidt lettere – for netværk er utrolig vigtigt, for at komme godt igennem studietiden – både i forhold til det faglige og det sociale. 

Skal der også være råd til lidt nyt tøj, makeup, eller en fritidsaktivitet – samtidig med at man også gerne lige vil hjem og besøge familien engang imellem, så er det nærmest tvingende nødvendigt, at der tjenes nogle penge via et studiejob.

Studiejob som karrierevej

Men økonomi, er ikke den eneste årsag til, at det er populært at have et studiejob. Der findes nemlig brancher, hvor det mere eller mindre er et krav, at man har haft en praktikplads eller et studiejob

Tager vi eksempelvis advokatbranchen, så opslår advokathus stillinger, som i praksis har to funktioner – eller måske endda tre funktioner.

1) Screening

Mens de studerende arbejder i deres fritid i et advokathus, så kan partnerne (advokaterne) se, hvordan de studerende tackler for skellige opgaver og tidspres. På den måde screener advokaterne de studerende, med henblik på, at ansætte de studerende efter endt studie.

2) Det økonomiske aspekt

En studerende kan arbejde for en relativt lav løn – set i forhold til, hvad en advokatfuldmægtig kan fakturere til sine kunder, så en studiemedhjælper har også et økonomisk perspektiv.

3) Socialt ansvar

Det er meget udbredt, at virksomhederne har en CSR-strategi, hvorved de udviser et socialt ansvar. Så at tilbyde en studerende et studiejob, kan bruges i markedsførings sammenhæng, hvor et advokathus laver et narrativ om, at advokathuset hjælper de studerende, og dermed også Danmark, godt på vej.