Eksperter anbefaler at man undgår stress til sit næste arrangement – og bestiller mad ude fra

Eksperter anbefaler at man undgår stress til sit næste arrangement – og bestiller mad ude fra

Sponsoreret indhold

https://unsplash.com/photos/vJsj-hgOEG0

Eksperter anbefaler at man undgår stress til sit næste arrangement – og bestiller maden ude fra

At stå for et arrangement fra bunden, er en krævende opgave at stå med. Mange personer har let og elegant valgt at hoppe uden om disse situationer, men når man ikke længere kan komme udenom at der skal arrangeres noget, så gælder det egentlig bare om at finde de løsninger frem, som er med til at undgå stressen.

Jo flere opgaver – desto højere stressniveau

Det kommer nok ikke bag på nogen, at eksperterne har udpeget netop denne post som arrangør, som en post der indebærer enorm stress. Har man først skulle arrangere noget en enkelt gang, så ved man nemlig godt hvad det kan indebære at skulle arrangere noget fra bunden. Der findes selvfølgelig de mindre arrangementer, som f.eks. boller og varm kakao til en fødselsdagsmiddag, som er et arrangement de fleste kan se sig ud af, men med det samme at det hele bliver en smule mere omfattende, så stiger stressniveauet hurtigt i samme grad.

Heldigvis er det ikke alle der lader sig skræmme fra at afholde nogle arrangementer og vi kan stadig opleve at blive inviteret med til tapasaften med forældrerådet eller den lokale bier fest, fordi der netop er nogle der har fundet ud af hvordan man kan overskue at arrangere fra bunden. Meget af det handler om at man husker at uddelegere arbejdsopgaverne som f.eks. ved at få buffet ud af huset.

Undgå at blive til en udbrændt chef og uddeleger opgaverne

At stå for at arrangere en større fest eller lignende, kan lidt sammenlignes med en arbejdsplads’ arbejdsgang i det daglige. Vil chefen ikke lade andre hjælpe med nogle af opgaverne og tager det hele på egne skuldre, så er det ret sikkert at der kan findes frem til en træt og udbrændt chef der måske er på randen til stress, når arrangementet er overstået. Det samme er gældende ved de private arrangementer.

Skal du f.eks. holde en større fest som f.eks. en rund fødselsdag, konfirmation eller et bryllup, så er det et kæmpe no-go at invitere en masse gæster forbi til en kop kaffe for flere timers arrangement. Her skal du vælge at være den chef der ikke bare påtager dig alle de opgaver der er forbundet med arrangementet, men huske at uddelegere opgaverne til dem du har til rådighed.

Et smut over grænsen og hjemmelavede indbydelser er stadig en mulighed

Mange har familiemedlemmer der med glæde giver en hånd med i forbindelse med forberedelserne. Måske du har en kreativ tante, der vil kunne lave de fineste indbydelser til arrangementet. Lad hende stå for dette og tilbyd at dække de udgifter der er til karton og andet. Det kan også være at du har et netværk af musikere, som vil kunne stille op i et par timer og stå for noget godt livemusik – lad dem endelig klare dette, så du selv slipper for at skulle ud og finde anlæg og desuden kan du på denne måde slippe for at du selv skal lege dj i løbet af arrangementet.

Især i forhold til mad og drikke kan det give mening at få andre til at tage sig af de opgaver der vedrører den del af arrangementet. Kan du se at du måske skal et smut over grænsen for at handle drikkevarer i en grænsehandel, så få hjælp fra en nær person til at tage af sted og handle for dig, eller lav en hyggelig tur ud af det sammen.

Buffet ud af huset – klar til servering

I forhold til maden, så kan det være at du kender en person, der elsker at lave flotte kager og derved kan betale dig fra den del, men nogle gange giver det mest mening at samle alt det der handler om maden til arrangementet ét sted. Du kan derfor med fordel finde et cateringfirma som f.eks. Madfolk, der sørger for at levere lige præcis det der skal bruges til dit arrangement. Synes du at det er fint at spare hvor det er muligt, så kan du her nøjes med at få dem til at stå for at lave alt maden og gøre det klar på serveringsfade til en buffet og så kan du selv hente det hos virksomheden og spare leveringen.

At få mad, musik og alle de andre ting klaret ude fra gør, at du kan slippe for at stresse for at nå det hele selv. Det vigtige her er også at huske på, at hvis du selv står med det hele op til dagen, så vil du næppe få mulighederne for at sætte dig i noget tid for at nyde dagen. I stedet skal du rende rundt og sørge for at det hele spiller, fordi du netop står alene med det hele.

Sidste tip til at undgå stressen i forbindelse med at arrangere en fest er, at du hyrer et par personer der kan være behjælpelige med at servere og rydde op i løbet af hele arrangementet. Så slipper du også for at bekymre dig om oprydningen dagen efter.