USA er åbnet for danske turister igen

USA er åbnet for danske turister igen

Sponsoreret indhold

Der er ret sikkert mange der ikke har kunne få armene ned af jubel, efter at USA meldte ud at de atter var klar til at lade turister og forretningsrejsende komme ind over landegrænserne igen. Der er dog visse ting der er vigtige at du tjekker op inden du rejser til USA igen, for tingene er desværre ikke helt som de var før Covid-19.

Find informationer om regler efter genåbning

Hvis du har ventet med længsel på at dagen skulle komme, hvor USA atter ville lade turister og forretningsrejsende flyve ind over landegrænserne til USA, så kan det sagtens tænkes at du allerede har luret hvor din kuffert står og måske du allerede har været inde og undersøge flybilletternes priser på internettet. Men der er dog flere ting du skal huske, når du skal rejse til USA. Nogle ting er som inden Covid-19-pandemien, mens andre regler er kommet til efter det store lockdown.

Du kan her blive lidt klogere på alt der vedrører en rejse til og fra USA, men gør dig selv den tjeneste og læs mere om genåbningen i denne artikel, hvor de kommer nærmere ind på f.eks. de nyere regler der er gældende på grund af pandemien med Covid-19, der stadig florerer.

Klar til afrejse – tjek op tjeklisten

Har du allerede tjekket op med chefen i forhold til hvornår du kan tillade dig at holde ferie næste gang igen og er du i fuld gang med at forberede din rejse til USA, så kan du lige få nogle gode fif til din rejseforberedelse her, som kan være et must at have styr på. Det er både reglerne der var gældende inden Covid-19 men også de ting du skal have styr på, på grund af de krav der nu stilles fra USA’s side, hvis du vil krydse deres grænser.

De regler vi skal se nærmere på, er de regler der er gældende for dig som rejser til USA med fly, da det er den mest brugte måde at rejse til USA fra Danmark på. Der er en smule forskel på reglerne afhængig af om du rejser over grænserne med fly eller om du kører over grænserne fra et af nabolandene. Det er altså de regler og ting du skal være opmærksom på, hvis du ankommer til USA i en form for en havn, som dette skriv omhandler.

Husk dit ESTA til USA

Hvis vi starter med de ting der er gode at have styr på når du rejser til USA, som også var gældende før pandemien, så er et godt sted at starte at du får styr på dit pas. Dit pas skal være gyldigt i hele perioden og hvis du har planer om at rejse et par gange de næste par år, så kan du til og med spare penge på dit ESTA ved at sørge for at det stadig er gyldigt til de kommende rejser.

Dit ESTA er din rejsetilladelse til USA i stedet for et visum og har en gyldighedsperiode på et par år. Det vil altså sige at du kan bruge det samme ESTA medmindre at dit pas når at udløbe inden dine næste rejser. Dit ESTA er en elektronisk rejsetilladelse i den forstand at du bestiller det online og du modtager det også elektronisk via. dit pas.

At du modtager dit ESTA via. dit pas vil sige, at når du har bestilt dit ESTA online, så modtager du en kvittering på e-mail, men dette er ikke noget du skal printe ud og have på dig under hele dit ophold og din rejse, for det vil komme frem på skærmen ved lufthavnspersonalet når de scanner dit pas, at du har dit ESTA. Uden et ESTA får du ikke lov til at rejse til USA.

Du skal være vaccineret for at rejse ind i USA

Når du har styr på dit pas og dets udløbsdato, så er det næste du skal have styr på, dit ophold og dine flyafgange. Jo hurtigere du er ude i forhold til at booke dine flybilletter og dit ophold, desto billigere plejer det at være og det er derfor ikke dumt at være i god tid med dette. Når du har dette på plads, så er det tid til at bestille dit ESTA.

Nu kommer turen til de ting der er kommet til kravene fra USA’s side, efter lockdown. Du skal sørge for at du er dobbelt-vaccineret og at du har PCR-test der er max 3 dage gammel ved afrejse.