Undgå disse fejl, når du køber Bitcoin

Undgå disse fejl, når du køber Bitcoin

Sponsoreret indhold

Overvejer du at købe Bitcoin for første gang? Så er der en række begynderfejl, du kan undgå. Få de bedste råd til, hvordan du kommer godt i gang med at investere i Bitcoin og svar på, hvordan du undgår de værste faldgruber.

Undgå falske investeringsplatforme

Kryptovaluta handles på investeringsplatforme og kryptobørser, Her er det vigtigt, at du ser dig godt for. Der findes en del falske websteder, som påstår, at du kan handle Bitcoins, men hvor du risikerer at blive franarret dine penge. Vælger du den forkerte krypto-investeringsplatform, kan det komme til at koste dig dyrt. Vi anbefaler, at du besøger sammenligningstjenesten CryptoRunner hvor du kan oprette en konto. Så kan du komme i gang med køb af Bitcoin på få minutter. Du kan desuden sammenligne forskellige investeringsplatforme som f.eks. eToro og Coinbase, som er troværdige platforme.

Mangelfuld research

En anden typisk begynderfejl er at gå i gang med at køb af Bitcoin uden at kende markedet. Du har måske hørt om, at Bitcoin er steget voldsomt i værdi. Nu vil du gerne ride med på bølgen og score en hurtig gevinst. Men noget af det, som kendetegner kryptovaluta-markedet er, at det er meget omskifteligt. Det betyder, at det både har mange op- og nedture. Du bør derfor lave en grundig research og sætte dig ordentlig ind i, hvad Bitcoin er, og hvilke risici du løber.

Investering i kryptovaluta er spekulation. Der er både penge at vinde og penge at tabe. Det gælder for alle kryptovalutaer og aktier, at man bør bruge tid på at lære markedet at kende, før man investerer sine penge. Så er man langt bedre forberedt på, hvad man går ind til. Der kan dog stadigvæk komme overraskelser. Man kan selvfølgelig også være heldig at tjene store summer på køb Bitcoin på det rigtige tidspunkt.

Sløseri med sikkerheden

Man bør aldrig sløse med sikkerheden som investor. Så kan man hurtig blive hacket og få stjålet sin beholdning af Bitcoin. Selv når du sidder alene med din computer eller smartphone, bør du aldrig have en lemfældig omgang med sikkerheden. Gem dine passwords et sikkert sted, men aldrig på computeren eller mobilen. Husk at logge ud og luk browseren, når du har været inde på en handelsplatform eller haft åbnet din wallet (den elektroniske pengepung, som kryptovalutaen ligger i).

For dyre køb

Der har været meget hype omkring Bitcoin. Derfor kan du nemt falde for fristelsen til at købe Bitcoin uden at tænke dig om. Du kan dermed risikere at købe for dyrt. Husk på, at Bitcoin er en digital valuta med store udsving. Så selvom det ser ud som om, at den er videre på vej op mod toppen, så kan den meget vel dykke til en lavere kurs i morgen eller i overmorgen. Vi anbefaler derfor, at du undersøger markedet og følger det over en periode, før du slår til dit køb kryptovaluta.

Paniksalg

Det er nemt at gå i panik, når man pludselig opdager, at Bitcoin falder i værdi. Som allerede nævnt er kryptovalutamarkedet kendt for at været meget omskifteligt. Bitcoin kan derfor stige og falde brat uden forvarsel. Som ny investor kan man nemt føle sig under pres for at sælge, når værdien rasler ned. Men det er der, man lige skal forsøge at stoppe sig selv og tage en dyb indånding. Man skal huske på, at lige så vel som der kan være bratte kursfald, så kan kursen også stige igen. Det går generelt meget stærkere med kryptovalutaer, end hvis du f.eks. investerer i aktier.

Vores pointe er, at du kan komme til at sælge i panik, for så et stykke tid senere at opdage, at Bitcoin stiger igen. Så fortryder du måske, at du har solgt. Så overvej det en ekstra gang. Aftal f.eks. med dig selv, hvor stort et tab, du maksimalt vil tage, før du sælger. På den måde behøver du ikke at gå i panik, hver gang Bitcoin falder med et mindre beløb.

Grådige køb

Endnu en typisk begynderfejl er at købe mere, end man har råd til. Det er let at blive grebet at stemningen, når først man sidder og kigger på de mange muligheder, der er for at købe kryptovaluta. Investorer, der blindt lader sig rive med, kan ende med at tage for store chancer og lide store tab. Det kan ramme deres privatøkonomi hårdt. Vi råder dig derfor til at lægge et budget, som giver overblik over din daglige økonomi, før du investerer. Aftal med dig selv, hvor meget du har råd til at investere i Bitcoin, før du logger ind på handelsplatformen.

Køb bitcoin er en mulighed for at tjene penge, og måske er du heldig. Men det er stadig spekulation, og du kan risikere at tabe det meste igen. Du bør aldrig bringe dig selv eller din familie i en situation, hvor I mister jeres hjem og økonomiske tryghed, fordi du har satset (og tabt) hele formuen på kryptovaluta.

Angivelse af forkert adresse

Kryptovaluta handles via en wallet, dvs. en elektronisk pengepung. Nogle nye investorer begår den brøler at skrive en forkert kryptovaluta wallet-adresse, når de handler med Bitcoin, og dermed går transaktionen galt og Bitcoins forsvinder. HUSK derfor altid at være meget omhyggelig med at angive de rigtige oplysninger, når du handler med Bitcoin.

Ikke-indløste gevinster

Investorer, som ikke følger med i, om kursen på deres Bitcoins går op eller ned, risikerer at gå glip af gevinsten. Der findes tidligere eksempler på, hvordan Bitcoin er steget voldsomt, for så efterfølgende at falde igen. Du bør derfor løbende holde øje med dine investeringer i kryptovaluta, så du får indløst gevinsten på Bitcoin, når den er der. Hvis du ikke orker at slæbe din computer med dig overalt, så kan du altid tjekke, hvordan kryptovalutamarkedet står til via din mobil. Du kan også nemt logge ind på din handelsplatform og tjekke din wallet, så du ikke går glip af en eventuel stor gevinst.

Opsummering

Nu har vi delt de typiske begynderfejl med dig, så du forhåbentlig kan undgå at begå de samme fejl. Vi vil endnu en gang opfordre dig til at besøge en sammenligningstjeneste for dig, som gerne vil finde de bedste steder at handle kryptovalutaer. Det bliver utrolig spændende at se, hvad markedet for kryptovaluta bringer fremover. Mange investorer har allerede tjent mange penge på Bitcoin, og det er stadig den mest populære kryptovaluta på markedet. Nu, hvor du har læst denne artikel, skulle du gerne være langt bedre rustet til køb af Bitcoin, og du kan nemt og hurtigt komme i gang allerede i dag.