Sådan undgår du at gå i stå

Sådan undgår du at gå i stå

Sponsoreret indhold

Et gammelt ordsprog siger, at man skal lære, så længe man lever. Talemåden kan have flere betydninger, nemlig både at man skal acceptere, at man ikke ved alt, men også at man skal udvikle sig hele livet. Sådan er der også mange mennesker, der lever, men nogle går i stå og får ikke så meget ud af livet, som de kunne have fået. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan undgå at gå i stå.

Man kan diskutere om det bedste er en jævn sidelæns kurve eller en med større udsving. Hvis man vælger en vej, der mest går ligeud, risikerer man ikke så mange nedture, men heller ikke de mange lykkelige stunder, man kan få ved f.eks. at besøge et smukt sted eller opnå noget, man har kæmpet for.

Udvid din horisont med aviser

En af de ting, man let kan gøre for at holde sig i gang og ikke gå i stå, er at følge med i, hvad der sker i samfundet. Her kan man holde sig orienteret i de daglige nyhedsudsendelser på TV, men i høj grad også ved at læse danske aviser, hvor der i mindre grad fokuseres på hurtige overskrifter men i højere grad på baggrundsstof, reportager og analyser. På grund af dette medies natur er det sjældent i aviserne, man får breaking news. Man får til gengæld mere dybdegående journalistik, der kan sætte tanker i gang og udfordre ens eget perspektiv.

Rejs ud og oplev andre kulturer

Noget af det, der virkeligt kan udvikle os og give os andre vinkler på vores måde at opfatte verden på, er at rejse ud og møde andre kulturer. Det er i mødet med andre mennesker, at vi udvikler os, og man kan argumentere for, at alle mennesker burde tage på dannelsesrejse i de unge år, inden man bliver for fastlåst i sine meninger og indstilling. I gamle dage var det almindeligt blandt overklassen, at man rejste ud og tilbragte nogle måneder i andre lande i Europa for at vende hjem med et bredere udsyn og en større forståelse for andre mennesker.

Lær noget nyt

Det gamle ordsprog om at lære, så længe man lever, er ikke helt dumt, og undersøgelser viser, at vi producerer hjerneceller ved at lære nye ting. Man kan altså med fordel kaste sig ud i at lære eksempelvis et nyt sprog eller et håndværk, selvom man er ude over den første ungdom. Ved at lære nyt udvikler vi os og får desuden gode oplevelser ved at udforske nye muligheder.

Der er altså flere måder, man kan gribe det an på, når man gerne vil blive ved med at udvikle sig og undgå at gå i stå, og ved at holde sig i gang vil man alt andet lige få et rigere liv end ved at begrænse sig til det, man kender.