Her er de NFT-projekter, danskerne ser mest frem til

Her er de NFT-projekter, danskerne ser mest frem til

Sponsoreret indhold

Hvis du bare har holdt en smule øje med, hvad der sker på de sociale medier for tiden, så har du nok hørt ordet NFT nævnt mange gange uden rigtigt helt at vide, hvad de faktisk er for en størrelse. Men én ting er sikker: deres popularitet er på vej frem, og også her i Danmark ser vi en større interesse for at hoppe med på trenden. 

NFT er et nyt fænomen i kryptoverden, og det står for “Non-fungible Token”. Det betyder kort sagt, at det er noget helt unikt, som ikke kan erstattes af noget andet som en Bitcoin for eksempel kan. En Bitcoin er fungible, fordi du kan bytte en Bitcoin for en Bitcoin.

Okay, så en NFT er noget helt unikt, og det er noget digitalt man kan eje. Men hvad er det mere præcist? Og her kan man ikke give ét konkret svar. Det kan faktisk være nærmest alt digitalt. Klistermærker, billeder, artikler, videoer, musik. Der er ingen grænser, og det er derfor, NFT’er er vokset i popularitet: der er noget for alle!

Så lad os tage et kig på de NFT-projekter, danskerne ser mest frem til, og hvorfor du måske burde give det et skud selv. 

Alpacadabraz – Et samleobjekt der kan bruges i videospil

Et af de største formål med NFT’er er at eje noget unikt og have alle rettighederne til det. Sådan lidt noget, man kan prale af. Lysten til dette ser vi ofte i videospil som Fortnite, hvor folk køber skins for at være mere unikke. Så hvorfor ikke kombinere disse aspekter? Det er noget NFT-projektet Alpacadabraz har valgt at gøre!

Alpacadabraz lader dig købe digitale kunstværker af sjove pixelart alpacaer som NFT’er. Hver alpaca er helt unik, og er designet af den professionelle digitale kunstner Chuckchee. Der er flere tusinde af disse unikke alpacaer, og når du køber en, så er du den eksklusive ejer af alpacaen. NFT’en har base på Ethereum-blokkæden, så du skal bruge noget ETH for at købe en. Du kan se hvilke NFT’er, der er tilgængelige på OpenSea, og byde på dem, du er interesseret i.

Så hvad kan man bruge disse alpacaer til? Nogle kan lide at have dem, så de er en del af fællesskabet, eller hvis de er fans af kunstneren, og gerne vil støtte hans arbejde. Andre ser dem som en mulighed for at tjene penge. Værdien på dem er på vej frem, og det er derfor et værdifuldt ejestykke på lang sigt. 

Men langt de fleste er interesserede i dem, fordi man kan bruge sine alpacaer i et sjovt og konkurrencebaseret browserspil. Har man købt en af Alpacadabraz’ alpaca-NFT’er, så kan man få den ind i spillet, og vise den frem til andre spillere. Der kommer også til at være en mobilapp med augmented reality, så du kan få den frem i den virkelige verden gennem din telefon ligesom Pokémon Go! Der er massere alpacaer tilgængelige, så hvis du vil have mere end en til din samling, så er muligheden der.

Spillet udkommer d. 12. februar 2022, og lader alle, der ejer en 2D NFT af en alpaca, få den gratis som 3D-version, når spillet går live. 

Det bliver ydermere også rigtig spændende at se, hvad Alpacadabraz yderligere har i sigtekornet for fremtiden. De har teaset lidt med noget merch, man snart vil kunne købe for virkelig at vise, man er på vej igennem the metaverse.

Kom i gang med Alpacadabraz:

Hjemmeside – https://alpacadabraz.io/ 

Discord – https://discord.com/invite/alpacadabraz 

Twitter – https://twitter.com/alpacadabraz 

OpenSea – https://opensea.io/collection/alpacadabraz 

Bored Ape Yacht Club – En NFT med progressive fordele

Bored Ape Yacht Club er nok en type af NFT, du har set mange gange, men som du aldrig alligevel helt har hørt om. Hvis du bruger Twitter, så har du nok set en del profiler, der har profilbilleder af sjove og mærkelige aber i alle mulige slags kostumer, der ser ud som om, de keder sig. Det er faktisk en NFT!

Bored Ape Yacht Club er en samling af 10.000 NFT’er, som er unikke digitale samlerobjekter. Aberne sælges som en ERC-721 token på Ethereum-blokkæden, og har alle sammen den faste købspris på 0,08 ETH (hvis man altså køber en, ingen ejer endnu vel at mærke).

Så hvorfor er det lige, danskerne er ved at gå helt bananas over de her aber? Nogle synes at kunsten er fed, og ser det som et samlerobjekt lidt ligesom et maleri af Monet, for eksempel. Man får jo rettighederne til at bruge kunsten, som man vil. Så folk bruger det også til at vise sig frem på de sociale medier. Og ligesom med Alpacadabraz er der også mange folk, der er fans af de digitale kunstnere, og ser det som en god mulighed for at støtte personen. 

Aberne kan også blive rigtig mange penge værd. En af dem solgte for eksempel for $300.000! Derfor investerer folk også i denne type af NFT’er, som var de en aktie eller en kryptovaluta. 

Men langt de fleste elsker Bored Ape Yacht Club for det fællesskab, man får adgang til, når man ejer en abe. Inde på deres hjemmeside gælder ens ejerskab af deres NFT som et medlemskort. Her kan man socialisere med tusindvis af andre ejere, lave og dele memes sammen og meget andet. 

Denne “klub” arbejder også hårdt på at udbyde flere fordele for deres medlemmer, som tiden skrider frem. Det er for eksempel en likviditets pool, skattejagte for ETH og andre ting, der kommer medlemmerne til gode. Der er også en slags “toiletvæg”, hvor man sammen med alle andre medlemmer kan lave et kunstværk i fællesskab ved at udfylde en pixel hvert 15. minut pr. person. 

Der bliver altså hele tiden tilføjet nye ting, man kan se frem til her, og det er grundstenene for et sundt og aktivt fællesskab. 

Kom i gang med Bored Ape Yacht Club:

Hjemmeside: https://boredapeyachtclub.com
Discord: https://discord.com/invite/3P5K3dzgdB
Twitter: https://twitter.com/BoredApeYC
OpenSea: https://opensea.io/collection/boredapeyachtclub 

Hvilken NFT taler mest til dig?

Som du nok kan se, så er der meget, man kan vælge at bruge NFT’er til. Derfor er det ikke så underligt, at man her i Danmark virkelig er begyndt at få øjnene op for dem. Alpacadabraz og Bored Ape Yacht Club er blot to eksempler på populære NFT’er, der er på fremmarch herhjemme. Hvor skal du starte din rejse gennem the metaverse?

Kilde: https://jubii.dk/articles/article.php?p=776&m=Her-er-de-NFT-projekter,-danskerne-ser-mest-frem-til