Kugledyner kan være med til at give en roligere søvn

Kugledyner kan være med til at give en roligere søvn

Sponsoreret indhold

Døjer du med at falde i søvn om aftenen? Og/eller har du svært ved at gennemføre en sammenhængende søvn? Ja, mange mennesker lider desværre af søvnproblemer af den ene eller anden art. Og det er ikke bare herhjemme i Danmark, men også på verdensplan.

Søvnen er utroligt vigtigt for, at man kan fungere optimalt i de vågne timer. Men hvad skal man gøre, når man sover dårligt eller har problemer med at falde i søvn om natten? En af løsningerne kunne måske være at anskaffe sig en kugledyne.

Kugledynen – hvad er det lige for noget?

Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med en kugledyne før, så kan det godt være, du undrer dig lidt over, hvad det egentlig er for noget. En kugledyne kaldes ved andet navn også for en tyngdedyne. Kugledynen er – kort fortalt – en dyne med kugler. Den vejer mere end normale dyner, som man kender dem. Og lige præcis det med vægten på dynen kan altså gøre noget for kroppen, når den skal have ro.  

Rolig søvn

Mange mennesker sover uroligt og vender og drejer sig i løbet af natten. Kugledynen og dens vægt gør, at man vil kunne opleve at forholde sig roligere, når man skal sove – Og under søvnen. Det giver ligesom en tryghedsfornemmelse med presset fra dynen. Dette kan være en stor hjælp, når det er sovetid.

Men hvem kan så mere præcis have gavn af en kugledyne? Det kan du læse mere om i næste afsnit.

Hvem bør anskaffe sig en kugledyne?

En kugledyne egner sig til mange forskellige mennesker. Man kan både få kugledyner til voksne og til børn for eksempel. Og personer med eksempelvis psykiske diagnoser kan i særdeleshed have gavn af en kugledyne. Hvis man har tendens til at føle sig utryg og har uro om natten, er det helt sikkert også værd at overveje at anskaffe sig en kugledyne.

Det er dog vigtigt at få med, at mens mange forbinder en kugledyne med personer, som har deciderede problemer af den ene eller anden art, så kan den faktisk vise sig at være en god investering for mange andre. Måske er du ”bare” typen, der gerne vil optimere alle de steder, hvor du kan? Så kan det også være værd at prøve en kugledyne af.

Er alle kugledyner ens?

Nej, det er de bestemt ikke. Der findes mange forskellige kugledyner på markedet, så det kan godt svare sig at bruge noget tid på at finde den rette. Der er selvfølgelig også forskel på kugledyner til voksne og kugledyner for børn.

Derudover kan man få denne type dyne med forskellig vægt. Kugledyner kan eksempelvis fås med en vægt på 2-10 kg. En god tommelfingerregel er, at denne type dyne skal veje, hvad der svarer til 10-15% af ens kropsvægt. Så vejer man 70 kg, så er det en dyne på omkring de 7-10,5 kg man bør overveje.

Man skal være lidt varsom, når man vælger en kugledyne. Den må nemlig ikke blive for tung.

Når man skal vælge en kugledyne til børn, er det nok især vigtigt at læse op på de gode råd og forholdsholdsregler i forhold til dette. Vær eksempelvis opmærksom på, at barnet selv skal kunne løfte dynen af.