Fyr op i brændeovnen med godt brænde fra Roskilde

Fyr op i brændeovnen med godt brænde fra Roskilde

Sponsoreret indhold

Vintertid er inde tid. Den danske vinter er ofte både våd og kold og blæsende. Man må have det varme tøj på, når man er ude, og man må tænde for varmen derhjemme. Det er hyggeligt at være lunt inden døre, og kigge ud på vintervejret. At hygge sig i de varme stuer, med noget varmt at drikke, og måske en god film, det er noget af det bedste. Hvis man har elvarme, så har det dog været en dyr fornøjelse i denne vinter, for priserne på el har været på himmelflugt.

Derfor har mange valgt at fyre ekstra godt op i brændeovnene i de små hjem. Det er hyggeligt, og har man elvarme, så sparer man på regningen. Det giver god mening at bestille brænde, hvis man er i denne situation. Det er jo også en hyggelig måde at holde varmen på. Man skal blot huske at man ikke kan fyre med hvad som helst i sin brændeovn. Brændet skal være tørt og det skal være det rigtige træ. Det er vigtigt at man køber sit brænde hos en leverandør, der kan levere kvalitet.

Det gode brænde

De bedste træsorter til brænde er birk og bøg. Mange anser birk for det allerbedste, men andre sorter kan også bruges. Der er dog noget utroligt smukt ved en knude birkebrænde, takket være den pæne bark, der er hvid med sorte nister. De bedste brændesorter brænder længe og stabilt. Bruger man gran i brændeovnen, så futter det hurtigt af og udvikler en farlig masse varme, som ikke er godt for brændeovnen.

Desuden har gran tendens til at udvikle tjærerøg, som kan være særdeles skadelig for skorstenen. Og netop skorstenen er det ømme punkt i forhold til brænde. Hvis der kommer for meget tjære i skorstenen, så risikerer man at det antændes og der opstår skorstensbrand. Det er en meget farlig situation, så vær opmærksom på det. Brug tørt brænde af gode træsorter. Brænd lidt ad gangen, så der hele tiden er luft nok i brændeovnens kammer. Så får du en jævn varme, der ikke skader skorstenen eller brændeovnen.

Køb dit brænde det rigtige sted

Hos roskildebraendesalg.dk kan du bestille brænde i god kvalitet, som ikke ødelægger dit ildsted. Virksomheden leverer brænde over hele Sjælland, og har en leveringstid på højst syv dage. Sørg for at have gjort plads til dit brænde, når det ankommer fra leverandøren. Hvis det ligger ude i regnen, bliver det hurtigt vådt, så man må tørre det igen, før man bruger det.

Hvis man bruger sit ildsted på den rigtige måde og brænder tørt træ fra de rigtige sorter, så kan man få mange hyggelige lune timer til at gå foran brændeovnen.