Alt du skal vide om linkbuilding

Alt du skal vide om linkbuilding

Sponsoreret indhold

Internettet har større og større indflydelse på vores hverdag. Flere og flere bruger det dagligt i forbindelse med deres arbejde eller skole, og mange går hjem og sætter sig foran en skærm for at fortsætte med at bruge det – blot på en ny måde – når de får fri.

Derfor kan det også være meget rart at vide mere og mere om, hvordan det faktisk virker. Måske har du for eksempel tænkt på, hvordan det ikke altid er det første resultat på Google, der er det mest relevante? Det kan du få svar på lige her.

Hvad er linkbuilding?

En af de ting, der har indflydelse på hvilke hjemmesider, der først kommer frem, når du laver en Googlesøgning, er linkbuilding. Men hvad er linkbuilding? Det er en såkaldt SEO-taktik, der får links fra andre hjemmesider til at pege på den, hvis ejer betaler for det. Det kan både foregå på lyssky måder – hvilket har givet det et uheldigt rygte – og så er der mere ordentlige måder at gøre det på.

Kort sagt handler det dog blot om at få din hjemmeside til at rangere godt på Google og andre søgemaskiner.

Google ranking factors

En anden ting der har indflydelse på, hvor højt oppe en hjemmeside bliver vist i forbindelse med Google søgning er Googles ranking factors. Det inkluderer, regelmæssighed, keywords, links af forskellige typer, en hjemmesides hastighed og så videre. Der er utroligt mange faktorer, der spiller ind, når det kommer til søgemaskiner og optimering heraf.

En af de elementer, der også er vigtig i forbindelse med, om din hjemmeside bliver vist på Google, er brugerengagement. Og her bliver mange slået ned.

Hvorfor er det relevant at benytte sig af søgemaskineoptimering?

Hvis du ikke har en hjemmeside, så sidder du måske og tænker, hvorfor er det overhovedet relevant. Men grunden til, at du har denne tanke grunder i, at du netop ikke har en hjemmeside.

For en hjemmesideejer handler det nemlig om at få visninger. Det er den måde, at de bliver betalt for at have hjemmesiden – uanset om de prøver at sælge via hjemmesiden eller blot prøver at tjene penge på hjemmesiden.

Hvis du prøver at sælge et produkt via deres hjemmeside, så bliver de nødt til at få folk til at klikke derind, for at de skal vise interesse for produkterne. Det kan også gøres via reklamer, men hvis du lærer at benytte søgemaskineoptimering og linkbuilding selv, så er det billigere at benytte disse teknikker.

Hvis du er afhængig af at folk klikker ind på din hjemmeside for at få visninger, så er det igen vigtigt, at den kommer frem på Google, når der søges efter noget, der er relevant.