Fibernet er fremtiden

Fibernet er fremtiden

Sponsoreret indhold

Man bruger i dag mere og mere data i form af streaming af musik og serier. Derudover deler man også mange billeder og videoer. Disse ting stiller meget høje krav til internetkapaciteten og -hastigheden. Fibernet har heldigvis begge dele, og derfor kommer det til at blive en stor del af fremtiden.

Det er ikke alle i Danmark, som kan få fiber på deres adresse. Men energiselskaber er heldigvis i gang med at give flere forbrugere muligheden for at få det. Hvis man kan få fibernet på sin adresse, kan med fordel teste, hvilken hastighed man har brug for, og sammenligne forskellige udbydere. Prisen afhænger nemlig af hastighed og udbyder.

Fibernet er så hurtigt som lyset

Hastigheden på fibernet er lynhurtig, fordi det er lyslederkabler, der transporterer det. Det er en ny teknologi lavet af glas og plastik. Almindeligt bredbånd leveres gennem kobberkablet. Én af de mange fordele ved fiber er, at det ikke bliver påvirket af hverken skovområder, andre forbrugere eller af afstanden mellem ens bopæl og internetcentralen. Forbindelsen er god uanset hvad.

Alt dette betyder, at man med fibernet kan få en hastighed på helt op til 2.500 Mb. Denne hastighed giver en husstand mulighed for at se Netflix, høre Spotify og game online på samtlige enheder samtidigt, uden at forbindelsen bliver dårlig. Med fibernet undgår man, at filmen hakker, eller at spillet bryder helt sammen.

Den hurtige hastighed gør altså internettet stabilt og i stand til at holde til meget store dataforbrug. Er man i tvivl om sin husstands dataforbrug, er der test, man kan tage for at danne sig et overblik.

Fibernettest fortæller om dine muligheder

Vil man gerne vide, hvilken hastighed ens husstand har brug for, skal man teste sit forbrug på fx en fibernetudbyders hjemmeside eller på Energistyrelsens hjemmeside. Man indtaster bl.a. sin adresse, får svar på, om det er muligt at få fiber på adressen, og så får man et bud på, hvilken hastighed der passer til ens forbrug.

Det er en god idé at bruge denne test, fordi man så sikrer sig ikke at betale for meget. Det skyldes, at det er hastigheden, der afgør fibernetprisen. Vælger man en hastighed, som passer perfekt, slipper man for at betale meget for en hastighed, som er for høj til ens dataforbrug.

Fibernetpakker giver god værdi til prisen

Mange udbydere har gode tilbud på fibernet. Der er fx fibernetabonnementer, hvor router og sikkerhedspakke er inkluderet i prisen. Derudover får man god hjælp til bl.a. hele opsætningen. Det betyder, at man ikke skal bruge ekstra penge på en router eller diverse antivirusprogrammer, og dermed sparer man penge.

Og for pengene, som man faktisk bruger, sikrer man sig god værdi, da man med sikkerhedspakken vil føle sig tryg, når man bruger internettet. Og så slipper man selv for at skulle opsætte routeren.

Når man skal vælge en fibernetpakke, er det altså fordelagtigt at kigge efter fordele som dem nævnt ovenfor.

Udbydere tilbyder ofte hurtige fibernetforbindelser til lave priser. Det er derfor vigtigt at undersøge markedet, kontakte forskellige udbydere og sammenligne deres priser, hvis man gerne vil have billigt fibernet.