Biblen er opdigtet, viser en ny kilde.

sveland 8 måneder 1 uge siden 38

Biblen er opdigtet, viser en ny kilde.

viser en ny kilde.
men går ikke ud fra det betyder noget for troende, de bilder bare sig selv ind det er noget der er kommet frem for at teste deres tro Wink og benægter alt.

http://www.neonnettle.com/news/2406-handwritten-draft-of-the-bible-disco...

jens261 8 måneder 1 uge siden

Det skulle såmænd ikke undre mig, jeg har aldig troet på sådan en gang fis i kasketten, røverhistorie ja find selv på noget mere pladder at skrive.
Det hele er jo bare en gang fis, der er jo ikke nogen der har fået en returbillet fra ham deroppe som så kunne vende tilbage til os kødlige personer og fortælle os hvad der er sandhed og hvad der er det pure opspind.
Hej

Luk kommentar
flyfucker 1 måned 3 uger siden

Jesus genopstod da, så der er da én der er vendt tilbage Wink

fruppe 8 måneder 1 uge siden

Alle religioner er ren fiktion.

Fatter_Hollandsen 8 måneder 1 uge siden

Ja, tænk at nogen gider dyrke sådan noget volapyk...  Det må være det der kaldes "Fuckr med dn hjrne"...  Biggrin

sorevik 8 måneder 1 uge siden

Hvis det skulle være rigtigt, at den er opdigtet, så er det verdens bedste opdigter der nogen sinde har levet.

Nogle få eksempler: han har skrevet at jorden var rund, dengang alle mente at den var flad. Han har kendt til betydningen af DNA flere tusind år før man overhoved opdagede at det eksisterede. 
Han har kunne fortælle sit folk at ekskrementer skulle graves ned og fjernes, for at de ikke skulle blive syge, mange tusind år før riddertiden hvor man behandlede sår med lort.

han har kunnet forudse at stor byen Babylon ALDRIG ville blive genopbygget, selv om den ligger strategisk godt for en by. ( det svare til at jeg skrev at Kbh ville blive ødelagt i en krig, og at den så 2500 år senerer ikke var blevet genopbygget)

Han har haft fantasi til at forestille sig hvordan at mensker vil opføre sig i den periode vi lever i lige nu. ( egenkærlige, pengekære, venner af sanselige nydelser, og ikke af Gud) det kan man ikke en gang påstå at folk var i starten af 1900 år tallet, men det er vi blevet. Forudsagt 3000 år tidligerer at det ville begynde at ske 2520 år efter jerusalems ødelæggelse i år 607 før vor tidsregning.

og det er bare nogle få eksempler, der er mange hundrede. Men jeg forventer ikke at du vil sætte dig ind i det, nej du vil hellere sige at den er opdigtet, og så lade være med at læse den, for så beholder du nemlig din TRO. 

God dag.

Luk kommentar
123456+ 8 måneder 1 uge siden

Hvem er "Han"?
.
Eratosthenes fra et par hundrede år før jesus, var den første der beviste at Jorden var rund, men mon ikke der har været andre før ham med samme ide?.
.
Mon ikke folk, selvom de har været på "stenalderstadiet" har kunnet regne ud at det nok var en god ide at få afføring og lignende lidt væk fra husholdningen, ikke mindst på grund af lugten?
.
Og selvfølgelig er biwlen, ikke mindst det nye testamente, blevet præget af tankerne hos dem som har oversat dem eller rettere af dem som har ladet dem oversætte.

Det er måske i bund og grund derfra de 10 bud stammer, altså ikke fra ham evighedsmaskinen i det høje hinself, men fra præster, konger og de andre som gerne ville kunne kontrollere de gudfrygtige massers liv og levned.
.
Så umiddelbart vil jeg ikke  kunnesige om biwlen er opdigtet, især ikke da jeg ikke kender noget til originalmaterialet, men den er tilpasset og redigeret så den passer ind i præsternes og kongernes og hvem der ellers har organiseret oversættelserne, verden.  

Luk kommentar
ftg 8 måneder 1 uge siden

Eratosthenes kan have læst det i Bibelen, for det blev nedskrevet i Bibelen i det ottende århundrede før Kristus af profeten Esajas, men jeg synes at Bibelens høje alder, de ældste dele af Bibelen blev skrevet for omkring 3.500 år siden, og det at den er den mest udbredte bog på hele jorden, også viser noget om Bibelens forfatter. I Bibelen kan du læse hvad der vil ske i fremtiden.
Med venlig hilsen, ftg.
 

cyberprim 5 måneder 1 dag siden

Hej, du bruger meget ordne,  men mon ikke der har været , det tyder jo på at du ikke rigtig har sat dig ind i tingene.

Luk kommentar
123456+ 5 måneder 1 dag siden

Nu gør solens elendige lay out det umuligt at se hvem du skriver til

Luk kommentar
cyberprim 5 måneder 1 dag siden

Det var ganske rigtig dig kære ven, det er jo dig der bruger de vendinger, 123456+ cool

cyberprim 5 måneder 1 dag siden

Og det er ikke så meget SOLs elendige layout det drejer sig om, det er vel mere folks evne til at stave eller at ville stave ordenlig, når men kalder Bibelen for  biwlen så er der da lidt at ønske i den retning.

123456+ 5 måneder 1 dag siden

Folks evne til at stave....
.
Grunden til jeg ikke fattede hvad du skrev og til hvem....
.
""Hej, du bruger meget ordne,  men mon ikke der har været ""
.
 Skulle altså have været: "Hej du bruger meget ordene "Men mon ikke ...."
.
Og lige hvad "Men mon ikke...."  angår i denne sammenhæng, skyldes at jeg ikke er historiker eller kyndig i Oldtidskundskab, og derfor ikke har den fjerneste ide om hvem der kan have tænkt som Eratosthenes før ham.
.
Med andre ord, vil du (læserne af indlæg/kommentarer) vide mere om emnet, i dette tilfælde Eratosthenes og den runde Jord, så undersøg det selv.
.
Jeg gider ikke bruge tid og energi på at finde ud af om der var andre der havde samme ide tidligere end ham.
.
Jeg ved bare Eratosthenes var den første som lavede eksperimenter der beviste det.
.
Desuden kalder jeg konsekvent en biwel for en biwel, en koranerbog for en koraner bog, og en poliker for en poliker og jeg er sq ret sikker på at folk ved hvad jeg mener.

jens261 8 måneder 1 uge siden

Sorevik
Hvad er en " opdigter " for en.
Nå men du er jo så også en af dem der tror på sådan en gang pladder.
Hej

Luk kommentar
ftg 8 måneder 1 uge siden

Det gør jeg også, Jens, jeg tror også på det der står i Bibelen.
Tro er ikke noget der kommer af sig selv, det kommer af at man tilegner sig nøjagtig kundskab.
Man tilegner sig kundskab ved at læse i Bibelen, og ved at studere den.
Med venlig hilsen, ftg.

Luk kommentar
sveland 8 måneder 1 uge siden

Ftg vi ved jo godt at når du siger et, så gør du jo noget andet, du er jo fuld af tomme ord uden gerning! så nej du følger ikke biblen, du følger sektens blade vagttårnet.
men du viser da i hvertifallet den ignorence der skal til for at være Jehovas vidner.
men du burde jo vide at der er jo en grund til at folk forlader sekten jv, og det er jo fordi det ikke er sandt! og er det ikke sandt, jamen så missionere i jo løgn og bedrag, og spreder man løgn, jamen så er man jo en tjener for løgnens fader... altså en satanist.

men hvis du er kommet over din egen ignorence og gerne hvor sekten tolker forkert, jamen så tjek denne hjemme side ud. http://www.jwfacts.com/
 
 

Luk kommentar
cyberprim 5 måneder 1 dag siden

Hvad er en sekt, sveland

cyberprim 5 måneder 4 timer siden

Til Sveland: Jeg mener at det er bedre når man udtaler ssig om noget man har sat sig ind i end hvis man ikke har sat sig ind i det, og så er det ligemeget om det er fra Vagttårnet eller nogen anden skrift, hvis det er sandhaden man siger så er det sandheden, og så er der vel ikke nogen grund til at tale dårligt om det, men hvis du kan bevise at det er løgn så er det jo noget andet, men hvis det er løgn du udtaler så er det jo dig der er en løgner så er det jo dig der kommer fra løgnens far, det behøver ikke at betyde et du er en Satanit, for det skal der noget helt specielt til for at være, bare dårligt orienteret.
Og den facts hjemmeside er jo kun opstået for at tilsvine JW og der er hverken hoved eller hale i hvad de skriver.

cyberprim 5 måneder 4 timer siden

Kære 123456+, hvis man ikke ved noget eller ikke gider undersøge emnet så skulle man måske lade være med at kommenterer det.

Luk kommentar
123456+ 5 måneder 4 timer siden

Jo, se, jeg ved jo noget om emnet, men ikke alt.
.
Derfor ved jeg ikke om der var andre der mente/vidste/troede at Jorden var rund før Eratosthenes.
.
Jeg kender ikke til andre og slet ikke til andre, der som Eratosthenes, beviste det via forsøg og lidt matematik.
.
Og det med ikke gider ....
.
Ser du, dette emne er ikke så vigtigt eller en mani eller kæphest for mig, at jeg har tiden eller lysten til at bruge timer på at undersøge og forske i sagen for at forsvare den eller mig selv.
.
Men det lader jo til at andre herinde har masser af tid til at forsvare scientologisekten

sveland 8 måneder 1 uge siden

nu siger biblen altså ikke at jorden er rund, den fremstiller den ganske klart som flad! med himmelens søjler, hvor der var kamre med hagl sne og regn også videre, DNA er heller ikke nævnt i biblen, ligesom dinosauruser ikke er nævnt. og så til din jv hjernevask med 607 prøv at læs det her. http://www.jwfacts.com/watchtower/607-7-times.php

og der ud over, så skulde endens tid jo komme der ifølge dommedags sekten ikke? og den startede i den sidste tid for 138 år siden... man skal fademe være dum for at tro på det er sandt Wink

Luk kommentar
cyberprim 5 måneder 1 dag siden

Sveland: Biblen siger ikke at jorden er flad, Biblen taler om jordens bold, Det hebraiske ord der i Esajas 40:22 er oversat med „kreds“, kan også gengives med „sfære“. Andre bibeloversættelser taler i dette skriftsted om „Jordens Bold“ (Lindberg) og „den runde jord“. — Moffatt.

Luk kommentar
123456+ 4 måneder 4 uger siden

http://www.bibelselskabet.dk/Home/OmBibelen/spoerg_om_bibelen/er_jorden_...
.

"""Ordet ’flade’ er en oversættelse af det hebraiske ord CHUG, der betyder ’cirkel’. Men bemærk at ordet ikke betyder ’kugle’, men cirkel. Udtrykket ’jordens cirkel’ må altså også hentyde til et todimensionelt  - og altså fladt, men cirkelformet - objekt, hvilket stemmer rigtig godt overens med, hvad vi ellers ved om Det Gamle Testamentes syn på verden."""

Luk kommentar
123456+ 4 måneder 4 uger siden

http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/troede-man-virkelig-jorden-var-flad
.
Man vidste altså allerede tidligt at Jorden var rund som en kugle, men det skyldes ikke hverken biwel læsning eller biwel tolkning.
.
Det skyldes at folk kunne regne ud at den måtte være kugleformet ud fra de tegn de så, som feks sømændene der altid så andre skibes master først, eller at sømænd oppe i masterne kunne se længere end de på skibsdækket.
 

sveland 1 måned 4 uger siden

Godt sagt, og ja, det passer godt overens med resten af biblen, at de ikke troede at jorden var rund, Wink

varones 8 måneder 1 uge siden

Ja både Koranen og Biblen er noget overtroisk pjat.
Lider rettroende af OCD? Tror De at "nogen" straffer Dem hvis De glemmer at bede?
Rettroende er ligesom en fugl i et glasbur, dvs. uden frihed. 
Hvis alle i verden var ateister, så ville Vi, havde undgået en masse krige og andre konflikter.
 

Luk kommentar
cykel2 8 måneder 1 uge siden

Nemlig! Ligesom i det gamle Sovjet, hvor man også modarbejdede al religion. Der var så aldrig problemer, for man var jo SÅ KLOGE, at man havde afskffet den slags pjat....
Hvornår fatter I, at det er den måde, visse mennesker MISBRUGER religionen, der skaber problemerne?

cyberprim 5 måneder 3 timer siden

 

varones: Har du undersøgt nogen af delene ?

kurt larsen 5 måneder 1 dag siden

"men går ikke ud fra det betyder noget for troende,"
.
betyder noget eller ej, kan  vi da være ligeglade med, da det... hvad enten det ene eller det andet,  ingen konsekvenser får for os andre..   Hvis de fortsat vil tro på hvad de altid haver troet på, så lad dem om det.   Behøver ingen kommentarer.

dandegn 5 måneder 1 dag siden

"King James Bible" my friends
Den første engelske oversættelse af Biblen,
Biblen siger artiklen intet om !!!
Det er vist det der hedder fake news på nudansk - jeg vil blot kalde en fejl !

 

Luk kommentar
123456+ 5 måneder 3 timer siden

Dan Degn...
.
Du har da helt ret.
.
King James biwlen er et bestillingsværk, som bla skulle sikre at den britiske trone var "guddommelig" , og så er resten ellers tilpasset den måde kirken og kongen mente at folket "pøblen" skulle opføre sig.
.
https://da.wikipedia.org/wiki/King_James_Version

andreid 4 måneder 4 uger siden

Ganske rigtigt. Artiklen handler om en bestemt bibeloversættelse og ikke om grundteksten til de 66 bøger som Bibelen består af.  Dermed falder præmissen for tråden væk.  

Det ville være interessant at diskutere om Bibelen er skrevet af Gud, eller om den er skrevet af mennesker under guddommelig inspiration, eller som tredje mulighed bare er skrevet af mennesker slet og ret, men jeg vil ikke debatere under en falsk præmis.

Artiklen virker i øvrigt ret forvirrende. Ordet Bibel bliver brugt om King James-oversættelsen på en måde som kan forlede nogen til at tro at der er tale om Bibelen generelt, og billedet af paven tyder også på at artiklen er forfattet af folk der ikke har den store viden om tingene, for King James-oversættelsen er lavet for den anglikanske kirke, og er ikke en der er blevet brugt af Vatikanet.

Desværre er der mange der tror at noget er dokumenteret bare fordi det ligger på internettet.

EL-Nino 5 måneder 1 dag siden

og sveland hvad med quh-rah-nenh?indecision

kurt larsen 5 måneder 8 minutter siden

Lad os nu lige afvente hvad ftg haver at sige.

olejensen 4 måneder 4 uger siden

Biblerne er skrevet ud fra noget der er sket, måske ikke i den rækkefølge som der står, og der er pyntet på historien, man skal huske på det, at den blev fortalt fra mand til mand mange gange før den første gang blev skrevet ned på papir, på samme måde som HC. Andersens historie, om den ene fjer der blev til 7 høns er vel nok ikke helt ved siden af.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen

Luk kommentar
cyberprim 4 måneder 4 uger siden

Hej Poul Jørgensen: Det er rigtig at Biblen er skrevet af almindelige mennesker men den er inspireret af Gud som den selv siger i 2 Timotius 16-17 16 Hele Skriften er inspireret af Gud og gavnlig til undervisning, til retledning, til reformering, til optugtelse i retfærdighed, 17 så Guds-mennesket kan være fuldt ud dygtigt, fuldt udrustet til enhver god gerning.
, ligesom hvis en direktør dekterer sin sekretær om at skrive et brev, så er det ikke sekretærens brev det er direktørens brev da det er hans tanter som sekretæren har nedskrevet.
Og mange af de ting der er nedskrevet er nedskrevet længe før de er hendt, for eksempel omkring Jesus er der ting der er nedskrevet 3000 år før, det kan ikke våre mennesker der har fordusagt sådanne ting.

Luk kommentar
olejensen 4 måneder 4 uger siden

Halo.
Ham "Jesus" var en fyr der blev "bimet" op i himlen efter han var død, der er tale om "rumskibe" i himelen i biblerne, (husk på der er flere typer bibler, men kun en "skaber".), og hvis man lige bruger hovedet, så var det ikke "guds sekretær" der skrev noget, det var "guds sekretærs tip tip tip tip olde barn der skrev noget ned som han muligvis havde hørt som barn, og det kun ud fra det han huskede.
Og nej!, der er skrevet ting ned, som henviser til ting der er sket for langt tid siden, men de er først skrevet ned efter man lærte at skrive, igen er det overleveringer fra andre overleveringer og sagn der er blevet skrevet ned.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen

Luk kommentar
cyberprim 4 måneder 3 uger siden

Kære Poul Jørgensen: nu er det jo ikke overleveringer og sagn jeg henviste til, det er forudsigelser, det er noget helt andet og der skal noget helt andet til.

sveland 1 måned 4 uger siden

tror det er langt tid siden jeg har læst noget så dumt Wink
skulde ham gud der, ikke være al vidende? eller handler det bare om at sælge en løgn som sandhed, at du skriver at det er guds ord?

 

nej hvis du bare har den mindste smugle læse færdigheder, vil du se at biblen ikke kommer fra en gud af!