Den tyske vejskat ...

123456+ 9 måneder 1 uge siden 9

Den tyske vejskat ...

Nu taler tyskland igen om at de vil indføre vejskat for udenlandske vejfarende, og to fra Venstre herhjemme, mener at det er en god ide at indføre lignende afgift i Danmark.
Tyskerne har fået accept af forslaget fra Øv trafik kommisær, mens dele af kommisionene er imod, men mon ikke kommisionen retter sig efter Tyskland? (Som vanligt)
.
http://jyllands-posten.dk/politik/ECE9440151/venstrefolk-er-lune-paa-dan...
.
Og nu er det det undrer mig lidt, for forslag om at udenlandske chauffører skal betale afgift i Danmark er ingenlunde ny, men hver gang er det blevet afvist af polikerne, med begrundelsen "at det må vi ikke ifølge Øv".
.
Så er mit spørgsmål til de danske polikere, hvis vi ikke må (måtte), hvorfor må tyskerne så?

cykel2 9 måneder 1 uge siden

EU-ledernes veje er uransagelige Biggrin

Tiis 9 måneder 1 uge siden

Hvis du er >12 år er det ikke klædeligt at sidde at sige øv hele tiden. Du skulle hellere få fingrene ud af røvhullet og se at komme i arbejdstøjet. Men det jo typisk for hver gang I røde lejesvende skal til at bestille en lille smule... tsk. tsk. Ja så kniber det.
 
Omkring vejskat så mener jeg bare man skal køre igennem bomanlæggene uden at betale eller tage de små veje hvor der ingen skat er. Resten er rent udsagt hult klynkeri fra en anuspiller. 
 
vh. Politiet på Station2 City

123456+ 9 måneder 1 uge siden

Rød lejesvend, mig?
.
Man kan da tydeligt høre du ikke kender mig ....
.
Med hensyn til de små veje, så findes de små grænseovergange vel stadig, men mig bekendt er flere af disse steder ulovlige at krydse, medmindre man er lokalt boende.
.
For mig er problemet ikke selve afgiften som tyskerne ønsker.
.
Problemet er, synes jeg, at Danmark ikke tidligere har måttet indføre en lignende afgift, men det må da være muligt nu, om ikke andet så for at straffe/genere Tyskland.

17 9 måneder 1 uge siden

hvorfor?
de elsker jo hitler som dig, der vil dræbe folk.- du brude hylde isis. du går ind for vold`?

hvorfor sku 5 mio dø i gaza?

jens261 9 måneder 1 uge siden

Det kan jeg da godt forstå at Tyskerne vil se nogle kroner for at slide på deres vejnet, når folk bare drøner igennem landet for at nå deres mål i måske Italien.
Hej

123456+ 8 måneder 3 uger siden

Jo se, men tyskerne bruger jo også i stor stil de danske motorveje, både privat i ferierne og især godstrafik, men alligevel har argumentet fra de danske polikere været, at vi ikke må indføre vejskat/vejafgift der udelukkende rammer udenlandske bilister.
.
Vejafgift har jo eksisteret længe i andre lande i Øv, men ikke engang disse lande har Danmark, ifølge danske polikere, haft lov til at "gen" opkræve penge fra.

jens261 8 måneder 3 uger siden

123456+
Der er noget der er gået dig forbi, vi her i landet opkræver også vejskat af udenlandske kørertøjer, og har gjort det igennem mange år, men der er vist ikke noget man taler højt om, der var engang jeg regnede på det og kom frem til at en bus med 50 personer som skal køre fra Padborg og til Frederikshavn betaler 1000 kr. i vejskat, vejskat er altid enkelt så man kan ikke betale for hjemturen med det samme og så få noget rabbat, men jeg tror at det er en dyr sag i dag, når vi kørte fra Padborg og til Kibersfelden ( nok stavet forkert ) men det er grænsen ind til Østrig der betalte vi efter 1020 km. 0.02 fenning pr. person km.
Hvis du pakker mor og grisen og kører til Østrig og din bil kører langt på literen, så behøver du jo ikke at tanke i Tyskland overhovedet, du slider bare på deres veje, så jeg kan da godt forstå at de nu vil se noget vejskat.
For øvrigt så kan jeg fortælle dig om lidt rest fra 2 verdenskrig, og det var at Østrig som tak til Danmark for at vi tog imod nogle børn, så skulle busserne ikke betale vejskat og det var jo fint nok, men det har de skam fået indført for længst.
Hej

123456+ 8 måneder 3 uger siden

Se, det er muligt, men  vi opkræver ikke afgift af private bilister, som feks de tyskere der holder sommerferie i Danmark, og det er der forskellen er.
.
Hvordan det er for den industrielle trafik, lastvogne og turistbusser, ved jeg ikke, og det er heller ikke pointen.
.
Pointen er at danskeren, som bare skal ned over grænsen for at spare de dyre danske afgifter på snart sagt alting, nu kommer til at skulle betale for at køre på de tyske veje.

jens261 8 måneder 3 uger siden

Den Tyske vejskat kommer kun til at ligge på deres motorveje, der er flere andre grænseovergange du kan vælge uden at skulle betale vejskat, rent faktisk kan du køre helt til Slesvig på et ugelang ophold uden at betale, og så få en masse billige øl med hjem
Men nu skal du bare se, nu er der hul på byllen, så Danskerne skal såmænd nok også få den ide, selv om at vi ikke er det helt store transitland så vil der jo være nogle kroner i det, og det er jo bare iorden for der er jo altid et slid på vejene og de er dyre at veligeholde.
Hej