Dumheder i dagligvare-butikker.

fuerzzz 9 måneder 1 uge siden 12

Dumheder i dagligvare-butikker.

Nu er jeg selv uddannet sælger, dog ikke i en daligvarebutik, men lidt "farvet" er jeg alligvel af sælgergenet Wink

Derfor jeg gerne høre hvilke "dumheder" alle i andre oplever når i er i en dagligvarebutik.
.
Jeg selv har oplevet i dag (og det sker tit) er:
Man har samlet alle sine pant-flasker og dåser der ikke er tyskere sammen for hele ugen.
.
Men man mødes af et skilt på pantautomaten hvor der står "virker ikke!".

Men i virkeligheden ved jeg jo godt at pantautomaten ikke fejler en skid, den skal formentlig bare tømmes og det har man ikke afsat kroner til da en flaskedreng er dyrere i weekenden, og i hverdagene kan man få en voksen gratis i aktivering af kommunen til selv-samme opgave, holde pant-maskinen i gang.

I de gode butikker er der 2 eller flere, så selv hvis en er fyldt eller defekt, kan man bare gå til en anden, så må de selvom hvornår de vil reparere den "defekte" automat (læs: tømme den).

Det kan jo virke meget godt, når man som købmand selvfølgelig vil holde alle omkostninger så langt nede som overhovedet muligt.

Men de glemmer kunderne i den udregning:

Når jeg kommer som kunde (og har slæbt alt pant med i poser og hvad ved jeg) så vil jeg af med en pant og bruge beløbet som delvis betaling inde i butikken.

I øvrigt så vil jeg også bruge poserne til hjemtransport af de nye varer jeg vil købe (ved godt mange bare blindt gir 3 kr hver gang de er i en butik for en pose, eller flere, men det er deres egen dumhed)

Men når jeg så kommer til sådan en butik med lukket flaskeautomat, så er det ikke kun besværet med at håndtere dåser og flasker butikken ikke får, de undgår også hele den omsætning jeg ellers ville have lagt der. For jeg går da hen i en anden butik for at komme af med min pant (og køber det jeg ville der).
.
Aldrig i livet om jeg gider bruge 10 kr på plastikposer når jeg allerde har 3 poser og en rygsæk med Wink

Iøvrigt finder jeg det en smule usmageligt at man bruger fx aktiverede kontanthjælps-modtagere til "jobtræning", praktik-forløb, eller hvad de nu kalder det til den opgave, alene fordi ungarbejdere jo typisk er i skole i dagtimerne.

Det er en opgave der skal løse ja, men det behøver man ikke udnytte de arbejdsløse groft for. Jeg tror ikke en pind på at en jobløs kommer en pind nærmere et "alm arbejdsmarked" ved at kunne skrive på sit CV at man har været flaskedreng i Netto når ungarbejderne var i skole Wink

Hvilke ting oplever i, i dagligvarehandlen, som faktisk både irriterer jer selv, og er til skade for butikken selv?
 

Terrence 9 måneder 1 uge siden

Ser ikke det der som et problem.
Aflevere ikke om lørdagen, og det er ikke noget problem at have den tomme embalage i bagagerumet på bilen, og så aflever når jeg er på vej til eller fra arbejde alligevel, når der alligevel skal handles ind.

Jeg er enig med i Nyrup aktivereingscirkus skulle være afskaffet for mange år siden, det har ikke gjort meget godt for ledige bistandklienter, jeg kender eksempler på det har hjulpet dagpengemodtagere, men de var nok kommet i job alligevel, da de er nærmere arbejdmarket end bistandsklienteren.

Luk kommentar
fuerzzz 9 måneder 1 uge siden

Nu har jeg selv deltaget i en del "aktiverings-kurser", nogle kalder det "jobsøgningkursus", både som dagpengemodtager og på kontanthjælp.

De har meget til fælles selvom de måske rent fysisk er 2 forskellige steder. Fælles for dem alle var:

- Ingen fik job af det. Dem der gjorde var fordi de ikke gad det kursus og åbenbart havde en onkel eller lign så manglede en arbejdsmand, eller ander ufaglært whatever.

jeg har været på 5 af den slags kurser, og jeg har ikke siden hørt om en eneste, IKKE EN, der fik job som følge af sådan et kursus.

-og så er det sådan set ligemeget om det er ens A-kasse eller jobcenteret som har sat det igang.

- På det sidste kursus gik det "helt galt". Det er dog på ingen måde jobcenterets skyld (eller kun delvist), men det kunne de jo ikke vide.

- mig og min kæreste var netop gået fra hinanden efter 10 år, og der var bare generelt ekstremt dårlig stemning i luften, og så sender de os på det selvsamme "jobsøgnings-kursus".

Da klart man ikke kan koncentrere sig om noget som helst når der sidder en person 2-3 meter fra en og lader som om hun aldrig har kendt en, men godt ved vi har mange uløste ender der skal redes ud især økonomisk ;/

Det virker ikke.

Ja nu har jeg så været så heldig at få kræft, så nu er jeg førtidspensionist i stedet for, så skal man da ikke bøvle mere med det system Wink
 

Luk kommentar
henrik42 9 måneder 1 uge siden

Fuerzzz. Nu er det ikke kun for at få de dovne i arbejde... Det er jo ligeså meget for at få ændret deres holdninger til at udføre et arbejde... De fleste i den slags"jobs" mener jo at de skal modtage penge for at ligge på sofaen.
Men tillykke med kræften, så har du jo fået dit største ønske opfyldt, pension....

Luk kommentar
fuerzzz 9 måneder 1 uge siden

Men når man nu engang har et job, så kan man da i det mindste udføre det Wink
.
Lige så dumt er det (også for butikken selv) enten ikke at sætte priser på varerne (folk køber ikke noget de ikke kan se hvad koster), eller forkerte priser.
.
Naturligvis kan en pris være forkert af menneskelige grunde. Men så er det dumt ikke at rette skiltet når en kunde gør opmærksom på fejlen. Så klager de næste kunder der tager varen jo også.

Omvendt klager kunderne ikke hvis en vare "går ind" til en for lav pris.
.
Begge dele giver kun unødig spild af tid og penge til butikken selv, og mindre tilfredse kunder, dermed dumt.

fruppe 9 måneder 1 uge siden

Man ser ikke så mange helt unge i aktivering, de skal jo helst i uddannelse.
Skulle lige være når de venter på en skolestart i august måned, så er der ikke noget med at holde ferie da de jo er job- eller uddannelsesparate og skal lave noget for at opretholde kontanthjælpen, det er som Henrik skriver et socialt formål.

fruppe 9 måneder 1 uge siden

Folk der fumler med Mobilepay.

marquien 9 måneder 1 uge siden

Manglende kundeservice, og dumme kunder foran i køen

Natara 9 måneder 1 uge siden

Mokkende folk,der ikke viser hensyn til andre.....

Break 17 9 måneder 1 uge siden

fzzz, hvordan uddanner man sig som sælger?

Luk kommentar
fruppe 9 måneder 1 uge siden

Ved at tage en elevplads i en butik.
Det var også mit oprindelige job.
,
Flere spørgsmål ??

Luk kommentar
Break 17 9 måneder 1 uge siden

Ja.............................

fuerzzz 9 måneder 1 uge siden

NEJ. Man søger ikke bare en elevplads i en butik. Jo du kan da godt søge men er der en eneste bedre kvalificeret ansøger (hvilket der utvivlsom ER) gør du således:
.
Først og fremmest skal du gøre om med dig selv om du vil være FAGLÆRT sælger, eller blot en random butiksassistent som ikke behøver anden viden end betjene kasseapparatet, fylde varer op og vaske gulve og banke papkasser sammen.
.
Hvis det er denne type "sælger" skal du slet ikke være elev (og du får heller ikke noget eksamenbevis/fagprøve)
.
Skal du i en lidt mere "seriøs butik" altså en hvor du gerne skal have noget særlig viden (fx om computere) skal du først om fremmest i handelsskole (HG).
.
Efter et år kan du søge en elevplads, men kun få får en da der er andre bedre kvalificerede ansøgere. Her kan du så enten finde på noget helt andet, eller tage HG2 (et år mere). Du kan også holde en pause "sabbatår" mellem HG1 og HG2 hvis du vil (men så gør sagens natur at du på HG år nummer 2 er "den nye i klassen" og alle andre har allerede faste venskaber, så det kan være en blandet fornøjelse afhængig af hvor god du ellers er til at få nye venner sådanne steder.
.
Når du nærmer dig slutningen af enten første eller andet år skal du finde butikker du kunne tænke dig at arbejde i (fx en computerbutik).
.
Men også her kan det være svært, da du nu "konkurrerer" mod ALLE HG2´ere der  lige er blevet færdig. Derfor skal du _virkelig_ sælge dig selv i din ansøgning så du ikke blot bliver en af mange i en bunke hos butikken.
.
Her er det en god idé at have andre kvalifikationer udover skolen i sig selv.
.
Hvis vi bruger eksemplet med PC-butik, er der flere ekstra faktorer der spiller ind så netop du bliver valgt:
.
- Har du kørekort så du fx kan levere varer til erhvervskunder, eller kan hjælpe "fru hansen" med at tilslutte en printer/opsætte internet og lign i eget hjem.
.
- Hvis du har egen bil så sørg for det bliver set at du ankommer i den til jobsamtalen, især hvis du ikke bor i gå-afstand (giver indtryk af mødestabilitet).
.
- Hvis du har "medfødt flair for branchen" - Har du haft en computer mellem hænderne siden du kunne gå som 1 årig Wink Her passer en smuk ung pige bedre i en tøjbutik, og omvendt er du upassende i en undertøjsbutik.
.
- Hvis du har haft småjobs både før og under studiet (behøver ikke at være i samme type butik, men en hvilken som helst, viser bare at du er vant til et butiksmiljø (og at du kan håndtere både et fuldtids-studie OG tjene penge ved siden af.
.
- Du kan også tage forskellige aftenkurser mens du går i skole. Eksempelvis findes der billige eller gratis kurser for måske kommende iværksættere (viser at du ikke kun interesserer dig for det rent computer-faglige, men også det at drive virksomhed i det hele taget.
..
- Nu burde du have "overhalet" de fleste andre ansøgere.
.
MEN! Du skal virkelig VIRKELIG ville det, for der er flere ulemper, her er et par stykker:
.
- Lønnen som elev er lav, så du  må helst ikke optage nogen gæld i forløbet (skal det endelig være så en der ikke skal afdrages før du er færdig)
.
- Dine arbejdstider er dårlige (hvis du i fremtiden fx vil have børn, skal du huske at mange butikker først lukker kl 18 eller senere, og holder åbent om lørdagen) Så slut med fredagsdruk, og en evt fremtidig kæreste kan formentlig udelukkende have et 7-15 eller max et 8-16 job, og ikke weekend, da det skal kunne passe med at hente og bringe børn der hvor sådan nogle nu skal hen.
..
- Og selv når du står med den endelige fagprøve og kan kalde dig "faglært sælger" kan du også få det svært fordi:
.
Nogle butikker beholder deres egne elever som fastansatte bagefter (nu får du "normal" løn). Men andre (særligt de mindre) kan have en politik som de selv synes er "samfundsansvar" eller "socialt ansvar". Den handler om at de ikke vil give dig den fulde løn du nu skal have som faglært, men hellere vil oplære en ny elev (igen til lav løn)
.
- Der kan også være andre grunde til ikke at beholde dig (og heller ikke tage nogen ny elev ind). Eksempelvis hvis ejeren nærmer sig pensionsalderen eller af en anden grund ønsker at afvikle butikken fremadrettet.
.
- Du risikerer således at blive udlært til arbejdsløshed (og deraf følgende problemer) (husk A-kasse i elevtiden).
.
- I princippet er du nu udlært som proffesionel sælger til en hvilken som helst branche, men du har nu i sagens natur et andet problem, for du har de facto udelukket dig selv fra mange "alm butikstyper".
.
- Du er nemlig nu så velkvalificeret at du med al sandsynlighed IKKE bliver valgt hvis du søger i butikker som fx Brugsen (bare for at finde et eller andet job). De vil have billig i arbejdskraft, ikke årelang specialviden, så de vil i mange tilfælde tage en ufaglært eller en ungarbejder i stedet for da lønnen er mindre.
.
- Dog kan du være heldig hvis du kan finde butikker som søger noget de i så fald typisk kalder "nøgle-ansvarlig, souchef, 1. assistent, og lign betegnelser (som antyder at de vil have en faglært person og ikke hvem som helst til mindst mulig løn).
.
- Hvis ellers har økonomi til det kan du jo også forsøge dig med eget firma (hvis det skal være noget med computere så for guds skyld med fokus på serviceydelser, og ikke en egenlig butik. For hvis du laver en egenlig butik er andre som El-giganten og internettet i det hele taget lysår foran allerede.
.
- avancen på IT-grej er i forvejen ekstrem lav, og som lille butik kan du slet ikke få varer (og dermed ikke sælge varer til de priser Elgiganten, og div internetbaserede butikker kan.)
.
Derfor vil dine kunder typisk blive lokale "IT-analfabeter", som gerne vil have den personlige service, og ikke bare en pakke med posten. Og i takt med at den ældre generation som ikke er vokset op med IT-udstyr bliver dit kundegrundlag kun mindre og mindre, indtil det til sidst er væk.
.
 Så der er mange faktorer der spiller ind om man vil være prof sælger af X ting.
.
- og mange af de. tænker man ikke over når man lige kommer ud af folkeskolen og bare tænker "hvad skal jeg så nu?!?!"