Er 18 for meget eller for lidt?

ussenterprise 3 måneder 11 timer siden 10

Er 18 for meget eller for lidt?

Er 18 for meget eller for lidt?

http://jyllands-posten.dk/politik/ECE9283090/df-18-euborgere-paa-hurtige-dagpenge-er-18-for-meget/

”Men om det er 18, 1800 eller 18.000 EU-borgere, der har fået hurtig adgang til danske dagpenge, er ligegyldigt for Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted.

- Det skal ikke være sådan, at det danske velfærdssystem kan misbruges af resten af Europa. Det system, vi har bygget op, er forbeholdt danskerne, siger han til Ritzau.”

EU-borgere kan få hurtig adgang til danske dagpenge, sådan som reglerne er i dag.

Man kan så diskutere om 18 er for meget eller for lidt, som fik det i 2015?

Man kan også betragte det som et principielt spørgsmål, uanset hvor mange der i øjeblikket får det, om det overhovedet skal kunne lade sig gøre at få hurtige dagpenge, når man ikke er dansker – dagpenge som det i velfærdssystemet er tiltænkt kun danskere der er blevet arbejdsløse?

Jeg mener at de danske velfærdssystemer er under stærkt pres fra udenlandske statsborgere i disse år med masseindvandring af både flygtninge, ulovlige migranter og indvandrer.

Ja selv dansk børnecheck på 14.148 kroner per barn, sender vi til udlandet selv om børnene ikke engang bor i Danmark.

Beløb som den udenlandske familie kan leve godt for, da deres leveomkostninger er meget lavere end i Danmark.
 

Nøgleord: 
dandegn 3 måneder 10 timer siden

Men så kald dog en spade for en spade og sig: Han man et dansk pas og har ens forældre også et dansk pas; så kan man få velfærdsydelser.
Har man det ikke er det ingen danske velfærdsydelser at få.

Hvad mon der sker ved det ??????

Luk kommentar
ussenterprise 3 måneder 10 timer siden

Ja, hvis forældrene er danske statsborgere og familien og børnene bor i Danmark, så kan de få danske velfærdsydelser - ydelser som er tilpasset leveomkostningerne i Danmark!wink
Ellers taler politikerne om at indexcere ydelserne som sendes ud af landet, således at de stemmer overens med det pågældende lands leveomkostninger, og således at familien ikke kan leve af ydelserne i et halvt eller helt år!smiley

Swaggs 3 måneder 9 timer siden

10 uger som jordbærplukker og lykken er gjort i form af gratis penge.
Alt det skal fjernes, og skattene sænkes, så det misbrug stopper.
 

123456+ 3 måneder 9 timer siden

Nu er der tale om personer som på lovlig vis har optjent dagpengeretten ved at arbejde i Danmark, eventuelt med bevis i form af tidligere arbejde i hjemlandet, så reglerne er overhold til punkt og prikke.
Det er desuden noget danskerne selv har sagt ja til ved Øv afstemningen, der ændrede EF til Øv, trods bla DFs advarsler om at sådanne situationer kunne opstå.
Og så længe dagpengemodtagerne befinder sig i Danmark mens dagpengene udbetales, ser jeg egentlig intet problem i dette.
.
Damper de af og lukrerer på dagpengene i hjemlandet, burde man nok lige se på en form for indeksering, omend dette nok skal give polikere, jurister og økonomer en del hovedbrud, for hvordan indekserer man sådan noget?
.
Børnechecken er et evigt problem, og jeg kan ikke forstå hvorfor de danske polikere ikke indekserer den, ganske som ENgland fik lov til allerede før deres udmelding af Øvsystemet.
.
For når England må, hvorfor benytter Danmark sig så ikke af denne mulighed, for alle lande i Øv, er vel lige ... eller er vi?
.
 

Luk kommentar
dandegn 3 måneder 8 timer siden

Det med at indeksere er et interessant forslag - hvis det giver mening, da leveomkostningerne i f.eks. et østland er mindre end i dk - så giver det vel også mening at indeksere i Danmark - leveomkostningerne er mindre på Mors end på Østerbro cheeky

Luk kommentar
cykel2 3 måneder 7 timer siden

Til gengæld kan ambulancen være en halv time om at komme til et hjertetilfælde på Mors. Det koster liv ind imellem. Og offentlig transport er der heller ikke vildt meget af. Og Morsingboer betaler det samme som du til teatre, museer o lign i København Smile

Luk kommentar
dandegn 3 måneder 7 timer siden

Det var et åbent spørgsmål (ikke nødvendigvis min holdning)
Sprøgsmålet er naturligvis rettet til de DF´er  her på tråden - både dem i og uden for skabet !!!
Mon ikke der er et par Morsingboer som stemmer DF wink

123456+ 3 måneder 7 timer siden

Mig bekendt er lønnen i forvejen højere i hovedstadsområdet:
.
http://politiken.dk/oekonomi/art5696467/L%C3%B8nnen-er-h%C3%B8jest-i-K%C...
.
Så en vis "indeksering" forefindes allerede, omend jeg dog ikke ved om dette også gælder kontanthjælp, dagpenge og andre ydelser..

Luk kommentar
dandegn 3 måneder 6 timer siden

Nej selvfølgelig gælder det ikke offentlige ydelser - der er jo en grundt til at antallet af førtidspensionister er større på Lolland end i Gentofte.
 

kurt larsen 3 måneder 6 timer siden

”Beløb som den udenlandske familie kan leve godt for, da deres leveomkostninger er meget lavere end i Danmark.”

.

Ikke noget nyt under solen. Men det er ikke de udenlandske familier, der skal bebrejdes, men udelukkende EU. Og så selvfølgelig også dem af vores hjemlige politikere, der ikke tør sige fra.

.

Men bare vent. Set i lyset af hvordan glidebaner haver det med at udvikle sig, så vil det samme sikkert også snart være muligt for asylansøgere.... også dem der er blevet nægtet asyl, men ikke vil.

.

10 til 1 på, at om føje år, så er det virkeligheden.