Er færdigretter usunde?

fuerzzz 3 måneder 3 uger siden 15

Er færdigretter usunde?

Ja enhver ved at en hjemmelavet pizza, lasagne, Boller i karry med ris, eller frikadeller smager bedre en deres færdiglavede "kollegaer".

Men disse retter som bare lige skal en tur i mikroen, færdig, apllerer til flere og flere. Enten fordi man har travlt, man er single og skal man købe ind til hjemmelavede udgaver af ovennævnte har man mad nok til 4, eller fordi man ganske enkelt ikke KAN finde ud af at lave andet mad end en rugbrødsmad Wink

Men som sagt; Er de frosne færdiglavede så meget værre, eller er de måske endda bedre end hjemmelavede rent ernæringsmæssigt (fordi det er proffesionelle de har lavet det) og ikke en selv som novice-kok ?

marquien 3 måneder 3 uger siden

Læs vare deklarationen, og døm selv

dandegn 3 måneder 3 uger siden

Mad som her været i en mikroovn er ikke værd at spise - uanset hvor sundt det måtte være, ødelægger mikrobløgerne bl.a proteinerne - kroppen angriber disse misfostre - derfor har mennesker som spiser mirkomad forhøjet hvide blodlegmer !!!
Men ellers er der næppe det store at udsætte på færdigretter - de dækker et behov - smagen er noget andet
 

Luk kommentar
fuerzzz 3 måneder 3 uger siden

- men de fleste kan også laves i alm ovn, så tager det bare længere. Er det så ok?

Luk kommentar
cykel2 3 måneder 3 uger siden

Jeg varmer RESTER i mikroen, men elsker at lave mad og køber aldrig færdigretter.
1) Jeg har spist mikroopvarmet mad i 20 år, og er ifølge min læge super sund.
2) Ifølge de undresøgelser, jeg har læst mig igennem, indeholder de fleste færdigretter for meget salt og fedt- og ofte en masse e-numre.
3) Færdigrettter er mange ting: Hos vores slagter kan man købe frisklavede ting, der lige er til at smække i ovnen. Kvickly har vist noget lignende? De er nok nogenlunde lige så sunde som det hjemmelavede? Men det, der er beregnet til at holde i laaang tid, må nødvendigvis også indeholde "trælse" ting samt sukker, salt og fedt for at holde længere.... Jeg gætter på, at sundheds/nærings-værdien er nogenlunde omvendt proportional med holdbarhedstiden Biggrin 

Luk kommentar
dandegn 3 måneder 3 uger siden

Jo langtidsholdbart mad, kan væreproblematisk - så ja helt galt er det ikke med at der er en omvendt proportional forhold -
Men hvis de trods alt tilberedes i alm ovn - smadre man ikke næringsstofferne med mirkobølger
http://www.apparentlyapparel.com/news/why-did-russia-ban-the-use-of-micr...

Luk kommentar
cykel2 3 måneder 3 uger siden

Tja, jeg har hørt den slags før, men jeg har oftere hørt det modsatte! Jeg tror ærlig talt ikke, at det gør den helt store forskel på madens sundhed. Men artiklen her er jo netop også inde på det med at smække en usund færdigret i mikroen - og nærmest leve af det. Så tror da pokker, at man bliver fed og får depressioner! Og hvis det er af ugidelighed, at man ikke selv laver mad, er man nok heller ikke den store motions-fan?
Selv giver jeg grøntsager kort tid i mikroen, og det smager fortræffeligt. Jeg bruger den aldrig til kød, bortset fra at lune en frikadelle fra igår o lign.
Jeg mener, det var forbrugerbladet TÆNK, der havde en oplysende artikel om mad i mikroovne for en del år siden?

123456+ 3 måneder 3 uger siden

Hvis du ændrer "usund" til "knap så sundt" stemmer det bedre.
.
Udover alle de forskellige tilsætningsstoffer der er i færdigmaden, så er der næppe meget næringsværdi i de grøntsager der er i færdigmaden, for de ødelagt, da maden ellers ikke vil kunne holde sig.
.
Jeg fandt denne "guide", som måske er interessant, omend den ikke vurderer meget andet end om varen overholder "specifikationerne".
.
 http://www.sondagsavisen.dk/test/testogindkob/2009-11-20-test-74-faerdig...

Natara 2 måneder 5 dage siden

Junk foods er møghamrende usundt deraf navnet skadeligt for ens helbred
oveni det virker lortet sløvende på krop,og sind 
husk,at når det gælder sund mad
så er ½ indsats stadig 1000% bedre,end
slet ingen indsats
hvis du har mulighed,så få plantet en køkkenhave til sommer
enten i egen jord,ellers så hos venner,familie,eller bekendte
husk,at sætte dække over,samt købe muljord selv for,at
beskytte det mod chemtrail regnen...
 

Luk kommentar
123456+ 2 måneder 5 dage siden

Tråden omhandler ikke junkfood/fastfood, men færdigretter og det er ikke helt det samme.
.
I øvrigt er det stadig pizzaen der er den store synder blandt fast -. og junkfood:
.
https://www.avisen.dk/se-de-vaerste-kaloriebomber-saa-meget-feder-fastfo...

Natara 2 måneder 5 dage siden

Dertil kommer tandpasta det er fyldt med flour endnu et skadeligt stof der ikke burde indtages

Luk kommentar
123456+ 2 måneder 5 dage siden

Alternativet til flour, som i sig selv ikke er så forfærdelig skadeligt som mange gør det til, er flere huller i tænderne og en generel dårligere mundhygiejne, hvilket næppe er ønskværdigt, hverken på lands eller verdensplan.
.
http://videnskab.dk/node/7073

Natara 2 måneder 5 dage siden

Naturens rene uforarbejde,usprøjtede,gmo frie grønt,frugt,kød
er det eneste,der ikke er junk,men
vi lever i en forgiftet verden i min optik er al forarbejdet ikke økologisk føde junk
du har ret i noget er mere junk end andet
dertil kommer ting,som light soda,saftevand
kaffe,teer kan indeholde gmo
en del børnevitaminer indeholder sødemidler,samt piller til gravide
intet menneske kan holde sig 100% sundt i dag specielt ikke med alle de syntetiske ting
vi putter i håret,kroppen,deodoranter osv https://www.youtube.com/watch?v=v1AzddIVBcc
det ser sort ud for fremtidige generationer hvis folk fortsætter med ukritisk,at dyppe
deres kroppe,og repropuktive systemer i mystiske kemiske forbindelser
uanset hvor "rene" de føler sig af al det stads,så er det stadig kendsgerning,at langtidseffekterne
ikke er så hyggelige,at tænke på,men man burde tænke over det
specielt hvis man planlægger,at sætte børn i den her verden.....

Natara 2 måneder 5 dage siden

Rugbrødsmadder er bestemt ikke det værste du kan spise

quasar 2 måneder 5 dage siden

Jeg har arbejdet med industriel fremstilling af fødevarer af nogle omgange. Da man skal skrive under på tavshedspligt, kan jeg ikke løfte sløret for hvem/hvad/hvor, så spørg ikke om det, men tro mig: Du vil slet ikke vide hvad der er i de færdigretter. Men om du selv laver frikadellerne fra bunden er ingen garanti for at kvaliteten er bedre. Det afhænger helt af hvilke kæder du køber farsen fra.
Vil du have gode færdigretter, så vil jeg anbefale at gå til en rigtig slagter. Igen er det ingen garanti, men sandsynligheden er større.

Luk kommentar
123456+ 2 måneder 5 dage siden

Jeg kan så skrive at jeg har familie der har arbejdet ved Tulip.
.
De købte aldrig selv og frarådede os andre, at købe Tulips "dåsemad".
.
Jeg tvivler på at Tulip er de eneste, og mon ikke udvælgelsen og kvaliteten er den samme, uanset fabrikant?