Fungerende alkoholiker

gunnarguillermo 9 måneder 1 uge siden 9

Fungerende alkoholiker

Er der nogen, der har erfaringer med "fungerende" alkoholikere? Jeg har en god ven som passer sit job, tjener gode penge og i det hele taget lader til at have styr på livet, men han drikker utroligt ofte og meget. Det påvirker ikke hans tilværelse, men jeg finder det alligevel bekymrende. Hvad gør man eller siger man? Og er det overhovedet nødvendigt at sige noget, når han tydeligvis klarer sig godt?

Tiis 9 måneder 1 uge siden

Vi kan jo tage fadbamsen. Han tyller den ene fadbamse efter den anden så det en lyst. Også derfor ville det være godt at Pernille Vermund som ind sammen med Støjberg som stads minister og vise stads minister. Og så kunne jeg endelig blive sherif og ham hr. Pind kunne ryge ud til hundene.
 
vh. Hr. Politi.

quasar 9 måneder 1 uge siden

Han kan klare sig godt en tid endnu, men det bliver ikke ved. Er man en god ven, så siger man noget, selvom det næppe vil falde i god jord.
Hvordan man siger det? Lige ud af landevejen uden omsvøb. Det er det man kan, og gør til venner.

Luk kommentar
cykel2 9 måneder 1 uge siden

Enig! For hans krop står af på et tidspunkt. Og man kan jo fortælle ham, at man gerne vil beholde ham lææænge endnu Biggrin

Paaskemanden 9 måneder 1 uge siden

man siger ikke noget, al det politimand lege skal man holde sig fra

ta en øl med ham og vær hans gode ven hvis du siger noget bliver han bare sur eller ked af det og tror du ikke vil være venner

Musse38 9 måneder 1 uge siden

Jeg er enig med quasar og cykel2. Det kan være hårdt og svært at finde et godt tidspunkt, men hvis han virkelig er din ven, skylder du ham at gøre ham opmærksom på problemet. Måske han slet ikke er klar over det, og måske han har styr på det og kan forklare dig det, men du bør sige noget til ham, så han kan forholde sig til det. Det er det venner er til for smiley

Bh. Merete

henrik_erik 9 måneder 1 uge siden

Du siger at han 'fungerer'. Med job og styr på livet. Men du ved jo ikke hvad grunden er til at han drikker for meget. Hvis du fjerner denne komponent, kan det være at det med at 'fungere' og have styr på livet ophører.
Du ved jo ikke hvilke dæmoner han hjemsøges af, og alkohol ser jo ud til at være en stabiliserende faktor i dette.
Ikke at jeg tror det er sundt for ham, og hans indtag af spiritus vil ganske givet slå ham ihjel en dag. Men bliver det taget fra ham uden videre i forventning af at han vil fortsætte med at fungere og have styr på det, vil være en alvorlig fejl.
Jeg udtaler mig på baggrund af selv at have været alkoholiker i fjorten år. Det skyldtes en alvorlig depression, hvilket jeg ikke vidste den gang. Jeg brugte spiritus for overhovedet at kunne hænge sammen, og set udefra fungerede jeg skam også og havde styr på det. Men inden i var jeg på selvmordets rand.
Hvis nogen var kommet i deres bedste mening og fortalt mig, at nu skulle de nok hjælpe, og det første der måtte gøres var selvfølgelig at holde op med at drikke, så ved jeg ikke hvad jeg havde gjort. Jeg tvivler på at jeg havde overlevet en måned.

Dette er ikke for at jeg synes du skal lade stå til, men hvis du gør noget, så gå varsomt til værks. Alkoholikere er vant til personer som begynder at stille nærgående spørgsmål, og som derefter mener at have simple patantløsninger a' la' "Jamen, det skal du da ikke gå og tænke på".
Husk på, at nogle alkoholikere ved udmærket godt hvorfor de har det skidt uden alkohol, andre aner det ikke. De sidste ved kun at deres sind er mørkt, uden at forstå hvorfor.
Fælles for dem alle er bare, at de har det bedre med alkohol end uden.

Det umiddelbart største problem for ham vil være, hvis han på en eller anden måde er afhængig af at køre bil, enten i forbindelse med sit arbejde, eller også for at komme til og fra arbejde. Det er kun etspørgsmål om tid før han får taget kørekortet, og det kan muligvis skubbe ham ud over kanten. Det kan også være et wake-up-call, men det ville jeg ikke sætte mine penge på.

Hvis du skal gøre noget, så sæt tid af til en samtale med ham, og spørg seriøst om han selv har en forklaring på sit store alkoholforbrug. Husk, at det her er ikke 'løsnings-mode'. Du skal under ingen omstændigheder komme med nogen løsningsmodeller. Du skal KUN lytte. Og stil ingen krav eller lignende om at han skal stoppe med at drikke. Han vil gå i forsvarsposition øjeblikkelig, og du kommer ikke videre.

Når du så har denne viden, kan du prøve at finde løsninger. Selv. Når du så har nogle forslag, så kan du gå til ham med dem. Igen: DU skal ikke sige noget om at stoppe alkoholforbruget, du skal pege på løsninger til det der ligger bag.

Jeg håber du kan bruge det her.

dandegn 9 måneder 1 uge siden

Du skal få hjælp - så du stadig kan drikke fornuftigt !
Og så synes jeg du skal læse Henriks indlæg; det er kloge ord

Luk kommentar
17 9 måneder 1 uge siden

højreekstreme er de eneste som laver lort. hvor har muslimer lavet lort?

gunnarguillermo 9 måneder 1 uge siden

Tak for de mange gode råd. Jeg tror jeg prøver at tage en snak med min ven for at høre om noget dybere stikker bag.