Hvordan renser Coca-Cola toilettet?

stone45 6 måneder 2 uger siden 5

Hvordan renser Coca-Cola toilettet?

Hvad er det egentlig for noget syre i Coca-Cola, som er velegnet til at rense bunden af toiletkummen? Man kunne jo lige så godt bare købe denne syre.

stone45 6 måneder 2 uger siden

Jeg spurgte engang, hvordan man fjerner den misfarvning i bunden af toilettet. Så var der én, der præsenterede et link, som indeholdt mange råd, og et af dem var at hælde Coca-Cola i toilettet, men det er vist ikke særlig effektivt.

Luk kommentar
tugto 6 måneder 2 uger siden

Citronsyre er en mulighed. Men det kommer også an på, hvad misfarvningen skyldes? Er det en brun, rusten stribe, fordi det hele tiden løber en lille smule? Eller er det kalkaflejringer?
​Cola indeholder vel kulsyre- som andre sodavand?

Luk kommentar
stone45 6 måneder 2 uger siden

Det er den misfarvning i bunden af toiletkummen. Jeg tænker, det er okker. - Om okker står der i et leksikon, at det er basisk jern (III-oxid) et gulbrunt mineral, der anvendes som pigment i maling. Men hvordan fjerner man så okker?

123456+ 6 måneder 2 uger siden

Jeg har også hørt det om at cola kan fjerne aflejringer i toilettet og rense rust af gammelt metal og en hel masse andre mirakelkure indeholdende cola.
.
Dog er indholdet af syren ikke ret stor, 41 mg per 1/4 liter, hvor et æg indeholder 86 mg, så det er næppe syren der hjælper.
.
Hvis colakuren ikke virker, så må du ned og skure med feks en Minatol WC skurestick, som kan købes mange steder, og de ved jeg virker.

123456+ 6 måneder 2 uger siden

Syren som er i cola, er fosforsyre.E nummer 338
.
http://www.coca-cola.dk/stories/Fosforsyre
.
Ren fosforsyre, eller i det mindste stærke koncentrationer, må ikke sælges til private, men feks Borups "Stærk kalk og rustfjerner" har et stort indhold af syren, ligesom de fleste toiletrensemidler vel også har.