Opråb til billister!

fuerzzz 3 dage 15 timer siden 21

Opråb til billister!

Til alle jer som måske lidt har glemt det i lærte i køreskolen:

Et fodgængerfelt betyder at man som billist skal STOPPE såfremt en fodgænger forsøger at krydse. De kan fx kendes på at de står stille på fortovet og ser sig til siderne !

Det sidestilles med at køre over for rødt når i ikke stopper!

Jeg skal nu nok nå at springe for livet, men lige i det fodgængerfelt jeg tænker på færdes der altså både børn på 7 år, og gamle damer med rollator!

- Og til jer der er ligeglade og bare gasser op, så bliv ikke forbavset over fuckfinger hvis i ser i bakspejlet !

Overvejer lidt at anskaffe nogle partisansøm og have i lommen, jeg lige kunne komme til at tabe ud på vejbanen, når ikke bare 1.2.3 men 4 billist også suser forbi.

Det kan ikke engang undskyldes med den lave sol så det er svært at se, for det er sjovt nok dem i den modsatte retning der ikke kan finde ud af noget så simpelt !
 

henrik42 3 dage 15 timer siden

Så må vi ikke håbe at de rammer nogle børn når du kaster med partisansøm...
Det lyder som en virkelig dårlig idé!!!!!

Luk kommentar
marquien 3 dage 14 timer siden

Hvem samler så partisansømmenne Op igen ?

Luk kommentar
henrik42 3 dage 14 timer siden

Mon ikke han regner med at der kommer en kommunal ansat og rydder op efter ham????

Luk kommentar
direktionen 3 dage 4 timer siden

Det kan han da ikke regne med, når henrik har publiceret at de offentlige ansatte sidder og strikker.
Nej, jeg synes også at partisansøm er en forbrydelse...........................

Luk kommentar
fuerzzz 3 dage 3 timer siden

Det optimale ville jo være et DEIDERET knap hvor mand trykker som fodgænger og så får alle biler rødt. og så kan man gå over uden nogen kan være i tvivl.

Men sådan et er dyrt at etablere for en i forvejen trængt Holbæk kommune (som ikke engang kan passe ældre), så det er nok utopi at tro at sådan et blir etableret.

Et partisansøm er vel maks hærværk, og hvem sagde det var netop mig der tabte det.

Nå nok er punkteret på den strækning mon så ikke bilerne sænker farten?, om ikke andet så for at se om der ligger partisansøm på vejen?

fuerzzz 3 dage 12 timer siden

Jeg skal naturligvis nok kun gøre det når der hverken er børn eller ældre med rollator i nærheden. Er der overskydende søm på vejbanen skal jeg nok samle op.
.

Dem der måtte side i folks dæk må de selv pille ud.

Eller bare stoppe ved fodgængerfelter, så opstår problemet slet ikke.
.

I lyder næsten som om i forsvarer den adfærd i trafikken, men at skide på fodgængerfelter, uanset om det er Olga med Rollator det vil hjem med et pund kaffe med sin rollator, eller 7-årige Ida på ved hjem fra skole?

Kan ikke passe de skal sætte livet på spil for at komme hjem/i skole/til købmanden.

Luk kommentar
henrik42 3 dage 9 timer siden

Jeg forsvare ikke at man kaster med partisansøm i trafikken. Det er jo fuldstændig sindssygt!!!!

jens261 3 dage 30 sekunder siden

Til fuerzzz
Et fodgængerfelt ifølge færdselsloven er opmalede hvide felter på tværs af kørerbanen og på hver side af vejen er der opsat et blåt skilt, det er et fodgængerfelt og ja her skal vi bilister stoppe op når nogen skal over, alså hvis vi når det, for den person der skal over ser sig ikke for til hver side som du nu beskriver nej du de VADER bare over uden at se sig for, for de er helt væk i det rabalderstøj de har i deres øre fra mobilen, eller de er totalt optaget af at sende en sms, eller de kommer kørende på deres cykel i fodgængerfeltet, så i giver ikke bilisterne nogen chance for at stoppe for jer.
Mange steder ser man at der på tværs af vejen er lagt nogle fliser og det tror folk alså at det er et fodgængerfelt, DET ER DET IKKE.
Hej

Luk kommentar
fuerzzz 2 dage 23 timer siden

Det er ikke den slags jeg mener. Her er der endda orange blink i hver retning som blinker permanent.

Jeg snakker ikke om cyklister der tror de er fodgængere, eller folk der hovedløst bare vader frem fordi de er begravet i en SMS.
.
Jeg snakker om at man helt tydeligt står ved kantstenen og HELT TYDELIGT gerne vil over, og så suser den første forbi (ok ingen grundt til katastrofeopbremsning), men så nummer 2, ja ok, men så kan nr 3 altså godt nå at stoppe.
.
Nr 4 der bare også suser videre det er jo rent og skær fordi nogen åbenbart tror at fodgænger skal holde tilbage for biler.
.
Det skal fodgænger også langt de fleste steder UNDTAGEN i fodgængerfelter, det er jo derfor de er der.
.
Eller ville der jo findes 1000 vis af lyskryds man som fodgænger aldrig ville komme over, i al fald ikke inden for en time.
.
Men faktisk skal du også som billist selv Kristina på 12 år går dybt begravet i sin telefon ud i fodgængerfeltet uden at se sig for. Billisten får skylden hvis nogen blir kørt ned, uanset om fodgængeren har været opmærksom eller "helt væk".
.
Det gælder sådan set også hvis en fuld mand kravler over hjem fra værtshus, bilen SKAL stoppe, det er som et rødt lys skal det opfattes som.
.
Jeg har oplevet at bussen kom, tænkte nå det er da en prof chauffør han skal nok overholde reglerne, men nej han kørte sgu min ene fod over, heldigvis havde jeg metal i de sko.
.
Men jeg er helt med på at cyklister skal stå af og trække såfremt de vil over et fodgængerfelt.

Luk kommentar
quintessential 2 dage 21 timer siden

Jeg kan godt forstå du bliver gal i skralden, men det der med partisansømmene ?????  Det går altså ikke.
Sjovt nok har en undersøgelse vist at personer i store og dyre personvogne sjældent holder tilbage ved fodgængerovergange, selvom de kan se der er nogen der skal over, til forskel fra personer i mere beskedne biler.!

 

Luk kommentar
henrik42 2 dage 21 timer siden

Quint. Den undersøgelse kunne jeg godt tænke mig at se!!!!!
Jeg mener bestemt at have set en der påviste det modsatte.. Men det er måske en gammel undersøgelse du tænker på?????

Luk kommentar
quintessential 2 dage 1 time siden

Artiklen er fra marts 2015.
Undersøgelserne er lavet af Paul K. Piff
Assistant Professor of Psychology and Social Behavior

Ph.D., University of California, Berkeley

He's here to illustrate one of his more provocative experiments - who is more likely to stop for pedestrians, the rich or the poor?

Drivers are legally obliged to stop if someone wishes to cross., Piff explains what his researchers found.

"None of the drivers of the least expensive cars broke the law, while close to 50% of our most expensive car drivers broke the law," ( de holdt ikke tilbage for fodgængere som man skal)
Undersøgelserne er lavet i Californien men som artiklen også påpeger er det et globalt fænomen.
Man kan dog håbe på at det ikke er så grelt i DK

http://www.bbc.com/news/magazine-31761576

Jeg kunne også godt tænke mig at se et link fra dig, der påviser det modsatte.
Det bliver spændende om det er den sædvanlige bragesnak fra din side, eller om der for en enkelt gangs skyld er hold i dine udsagn.
 

direktionen 1 dag 23 timer siden

https://www.youtube.com/watch?v=1F81S50xL8I

Hvorfor kom jeg lige til at tænke på dig henrik/terrence?
 

henrik42 1 dag 23 timer siden

Quint. Ingen af bilisterne i de billigste biler brød loven men halvdelen af bilisterne i de dyreste biler brød loven!!! Hahaha ja den er god!!!! Det virker virkelig troværdigt.

henrik42 8 timer 13 minutter siden

Quint. Endnu en luksus bil som ikke holdte tilbage ved et fodgængerfelt....
https://www.bt.dk/krimi/politiet-bekraefter-ung-mand-blev-draebt-paa-ste...
En lille bitte Toyota...
Rystende hvad folk i luksus biler tror at de kan tillade sig!!!!!!!

Luk kommentar
quintessential 4 timer 51 minutter siden

Du kan altid finde eksempler på at også billige biler bryder loven, men al videnskab peger på at folk i dyre biler er mere tilbøjelige til ikke at holde tilbage. Det er jo påvist i adskillelige tests.

henrik42 1 time 57 minutter siden

Quint. Adskillige tests???? Du har da overhovedet ikke fremlagt noget som helst videnskabeligt med hensyn til bilister! Den artikel du henviser til er jo meget lidt videnskabeligt og forholder sig jo ikke specifikt til denne problemstilling!!!! Så kom venligst med noget dokumentation på videnskaben har påvist i adskillige tests at danskerne i dyre biler holder mindre tilbage ved fodgængerfelter. Eller er det mere fake news fra din side????

fuerzzz 1 dag 22 timer siden

Jeg gider slet ikke have links til hvilken type biler skider på fodgængerfelter, jeg vil have ALLE biler til at overholde reglerne, uanset om det er en gammel Fiat Punto eller en ny Mercedes - Eller BYBUSSEN!

JEg har allerede sendt mail til Holbæks kommunes miljø- og teknikforvaltning. De erkender problemet det pågældende sted, men henviser til kommunens dårlige økonomi, så intet at gøre.

Så der skal åbenbar lig på bordet inden man vil sætte en trykknap op som viser billisterne RØDT LYS når nu orange blink ikke er nok?

Altså i min verden er sådan et system ret simpelt, måske maks 10,000 kr med arbejdsløn og det hele.

Men det da bedre at gamle Olga blir kørt ned først, så sparer man jo hendes folkepension WTF!

Luk kommentar
henrik42 1 dag 21 timer siden

Fuerzzz. Nu vil det åbenbart aldrig ske at en Fiat Punto vil bryde loven ved et fodgængerfelt. Der er jo en undersøgelse som viser at det kun er bilister i luksus biler som gør dette..

Luk kommentar
quintessential 1 dag 21 timer siden

Henrik42 dog .Du har ikke læst artiklen kan jeg se.
Der skal nok komme billige biler, og også en Fiat Punto der ikke holder tilbage og dermed bryder loven, det er mere tendensen med at de dyrere biler gør det meget oftere der er interessant.. 
 

Terrence 7 timer 51 minutter siden

Vi skal kun stoppe for jer, når I vil over og krydse min vejbane som den første, står I i modsatte side , skal i være gået ud ellers ikke.