5 gode råd til den bedste start på ugen

5 gode råd til den bedste start på ugen

Manchet: 
Mandag er ofte ugens mest udskældte dag. Men det behøver ikke at være sådan. Der er nemlig flere ting, du selv kan gøre for at få verdens bedste mandag.
image title: 
Foto: Nenad Aksic/123rf.com
Når vækkeuret ringer mandag morgen, og der er lange udsigter til weekend, kan det knibe med at finde det gode humør frem. Mest af alt har man bare lyst til at slukke vækkeuret og lægge sig til at sove igen. Men vil du have vendt den onde cyklus, så kommer BT her med gode råd til, hvordan du finder overskuddet frem og får et helt nyt forhold til mandag.

1: Fokuser på det gode
Dette er forholdsvist nemt. Du skal bare tænke på én ting, som du glæder dig til at skulle i løbet ad dagen. Enten en god kop kaffe, en dejlig løbetur eller at skulle ses med en god ven.

2: Stå ordentligt op                  
Nu hvor vinteren så småt nærmer sig, kan det være endnu sværere at komme ud af fjerene om morgenen. Men det værste du kan gøre er at tage nogle ekstra minutter, når vækkeuret har ringet. Undersøgelser viser, at bruger man snoozeknappen i tide og utide, kan det påvirke din søvn, som resulterer i dårligere koncentration, hukommelse og følelsesmæssig tilstand.

3. Spis
Morgenmad er alfa og omega for din morgenrutine. Det giver dig energi til at starte dagen på, hvilket giver dig mere glæde og overskud i din hverdag.

LÆS OGSÅ: 40 år? Disse madvarer er gode for dit helbred

4. Planlæg din uge godt
Noget af det bedste, man kan gøre for sig selv, er at lægge gode planer. For hvis du har gode planer i løbet ad ugen, kan du ikke undgå at gå rundt og glæde dig, hvilket automatisk får dig i bedre humør.

5. Kram løs!
Ved at kramme frigives der endorfiner og dit blodtryk falder. Derfor er det både godt for dit humør og din sundhed, hvis du sørger for at få klemt nogle kram ind i løbet ad din dag.

Hvad gør du for at bevare det gode humør om mandagen?

BT
 
Nøgleord: 
Nøgleord: 
Opret ny debat