Al Capone-metode bruges mod radikaliserede muslimer

Al Capone-metode bruges mod radikaliserede muslimer

Sponsoreret indhold

Den danske justitsminister vil i forbindelse med den stigende grad af momssvinddel, skatteunddragelse og misbrug af kontanthjælp, forsøge sig med den såkaldte ’Al Capone-metode’ for at ramme islamister i Danmark.

”I stigende grad ser du en sammensmeltning, som er meget, meget ubehagelig, mellem dele af det kriminelle miljø og det religiøse radikaliserede miljø,” siger Søren Pind til Politiken.

Al Capone-metoden er tidligere blevet brugt mod rockere og bander, men har oprindeligt sigt navn fra det amerikanske forbundspoliti i sin tid mod Al Capone og skatteunddragelse.

LÆS OGSÅ: Kritik: Gik politiet for langt under folkemøde?

Det nye tiltag skal give Politiets Efterretningstjeneste (PET) en anderledes rolle i kampen mod personer i radikaliserede miljøer.

I dag, onsdag, formodes den nye strategi at blive præsenteret, hvortil Søren Pind vil foreslå at oprette en særlig enhed under Task Force Øst og Vest, der har til formål at efterforske organiseret kriminalitet på tværs af danske politikredse.

Øvrige partier som Socialdemokraterne, De Radikale og Dansk Folkepart er ifølge Politiken positive over for idéen.

Dog bekymrer det Liberal Alliances retsordfører, Christian Egelund, hvis den planlagte overvågning, der måske skal anvendes til terrormistænkte, bruges på at slå ned på mindre alvorlig kriminalitet.

Kan man tillade sig at bekæmpe islamister ved hjælp af denne strategi?

TV 2