Lær hvordan du styrer dine penge

Lær hvordan du styrer dine penge

Sponsoreret indhold

Oplever du også, at økonomien ser ekstra stram ud og kæmper du en kamp med at få de månedlige udgifter til at gå op i en højere enhed? Så er du ikke den eneste.

Heldigvis kan du, ved at følge og implementere et par enkelte tricks i din hverdag, på overskueligt vis opnå mere luft i budgettet. Klik her og læs med nedenfor hvor vi tager et nærmere kig på, hvordan du får større økonomisk råderum i din hverdag.

Lav et budget

Nøglen bag en sund økonomi med luft til uforudsigelige udgifter er et budget. Faktum er heldigvis således, at budgetter er hvad du gør dem til: de kan være så omfattende eller så ukomplicerede som du ønsker det.

I dag findes der et væld af værktøjer på nettet der kan hjælpe dig i gang med at udarbejde et budget. Der findes endda også mobile apps, således at du altid kan tage din økonomi med dig på farten.

For at få det fulde overblik over din økonomiske situation, er det dog vigtigt at du inkluderer alle udgifter og indtægter – også de helt små. Det betyder altså alt lige fra månedlige boligudgifter til små lån du stadigvæk afdrager på samt den årlige DR-licens.
 

Kig på unødvendige udgifter

Ønsker du lidt mere luft i økonomien? Så kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser om, hvorvidt du har plads til at spare. Rigtig mange af os kan nemlig spare gode penge ved blot at implementere få ændringer.

Dette er særligt relevant når det gælder tjenester og services, som vi ikke rigtig udnytter til fulde. Måske har du virkelig ikke brug for den helt store TV-pakke. Eller måske kan der være gode penge at spare ved at nedgradere dit telefonabonnement. Kig med fordel på dine nuværende vaner og tjenester og se, om det giver mening for dig at foretage visse ændringer.

Betal eksisterende gæld ud

Har du eksisterende låneposter som du stadigvæk går og afdrager på, kan det i mange tilfælde godt betale sig at fokusere på at blive gældfri så hurtigt som muligt. Selv hvis du ikke har mulighed for at indfri lånet før tid i fulde, kan det alligevel være en idé at forhøje dit månedlige afdrag.

Har du råd til at tilbagebetale nuværende lån, er det dumt ikke at gøre det. Låne- og gældsposter kan udgøre store månedlige udgifter og det kan være rart at slippe af med dem før tid hvis man har mulighed for det. Selv hvis du forhøjer dine månedlige afdrag en smule og indfrier det skyldige beløb før tid, vil du på sigt gøre dig selv en stor tjeneste.
 

Drop impulskøbene

Føler du at du bruger lidt for mange penge når du er ude at handle? Sniger der tit og ofte mange uventede varer ned i indkøbsvognen? Så kan det være en god idé at fokusere på at få dine shoppingvaner under kontrol.

Det er let at lade sig friste når man handler ind og før du ved af det, kan du opleve at have en vogn fuld af varer – og det er lig med flere penge der trækkes på dit betalingskort når du går til kassen.

For at undgå ovenstående, kan du altså spare gode penge ved at holde dig til dine indkøbslister – og hvis muligt, kun handle stort ind én gang ugentligt.