5 myter om varmepumper

5 myter om varmepumper

Sponsoreret indhold

Varmepumper som opvarmningsløsning, vinder mere og mere frem i Danmark. Med de høje priser på blandt andet gas og olie, er det også et godt alternativ der er billigere og mere miljøvenligt end traditionelle opvarmningsformer.

Der findes mange myter om varmepumper, der kan gøre at man ikke vil lave skiftet fra sin nuværende opvarmningsløsning. I det følgende bliver fem myter gennemgået, og forklaret hvorfor de ikke er rigtige.

Varmepumper har et højt forbrug af strøm

Varmepumper for alt sin energi fra strøm, hvis man derfor skifter fra et oliefyr til en luft til vand varmepumpe, vil man naturligt se en stigning i sit strømforbrug, man vil dog samtidig også fuldstændig slippe for en varmeregning fra sit oliefyr. Grundet varmepumpens høje energieffektivitet, får man som boligejer den strøm en varmepumpe forbruger op til 5 gange igen i varme. Så selvom ens strømforbrug vil stige, vil man få mere for de penge man betaler. 

Varmepumper støjer

Varmepumper har gennemgået en stor udvikling på bare kort tid, de tidligere varmepumper havde en tendens til at larme. Dem der er på markedet lige nu larmer ikke mere end en almindelig vaskemaskine. De fleste danskere kan se bort for larmen fra en vaskemaskine, det gør sig også gældende ved en varmepumpe. 

Varmepumper fungerer ikke om vinteren 

De varmepumper, som man kan få på det danske marked er selvfølgelig tilpasset det danske klima. Det betyder, at de selvfølgelig fungere i de kolde vintre i Danmark. De fleste varmepumper fungerer faktisk helt ned til -15C, og selvom vintrene kan være kolde i Danmark er de sjældent så kolde.  

Varmepumper kræver gulvvarme

En typisk myte omkring varmepumper, er at man skal have gulvvarme, hvis man har en varmepumpe. Selvom gulvvarme fungerer rigtig godt med en varmepumpe, behøver man ikke at skifte til gulvvarme, hvis man vil have en varmepumpe. En varmepumpe kan sagtens fungere sammen med radiatorer uden problemer, dog skal man være opmærksom på størrelsen på sine radiatorer, de skal gerne være store, så man udnytter varmen bedst. 

Varmepumper skal have meget plads

Der findes flere forskellige slags varmepumper, der alle dækker forskellige behov. Det gode ved den store variation er at alle kan få glæde af en varmepumpe, uanset deres behov. Man kan sagtens få varmepumper der ikke fylder særlig meget. Vertikal jordvarme f.eks. kræver ikke særlig meget plads, der skal en dyb boring til og plads til en varmebeholder indenfor. En luft til vand varmepumpe fylder heller ikke særlig meget mere, de har været store og fyldt en del. De nyeste modeller er dog ret kompakte og mulige at få, selv i mindre boligere.  

Få hjælp til at finde den rette varmepumpe

Vil man finde en varmepumpe der dækker ens behov og falder ind i ens budget, kan det være en jungle at finde rundt i. Der findes forskellige services der kan hjælpe med at finde den rette installatør, med det rigtige tilbud. På greenmatch.dk kan man modtage tilbud fra op til fire forskellige installatøre, fra hele Danmark.