Info om datacentre

Info om datacentre

Sponsoreret indhold

Dette indhold er sponsoreret:

Datacenteret er et af de vigtigste rum i en virksomhed, og det er her, computere og servere bliver styret. Datacenteret har ofte en central placering i virksomheden, så ledelsen altid har adgang til de vigtige informationer. Dette indlæg giver et hurtigt overblik over datacentre, men hvis det vækker interesse, så find mere information omkring datacenter her.

Hvad er et datacenter?

Et datacenter er et sted, hvor man opbevarer data. Virksomheder arbejder ofte med store mængder af data, og har derfor behov for at have nogle servere, hvor dataen kan opbevares sikkert. Datacenteret kan have forskellige former for lagring af data, såsom harddiske, SSD’er eller optiske diske. Datacenteret består normalt af flere rum med hver sin funktion. Der er for eksempel et kontrolrum, hvor der bliver overvåget alle processer i datacenteret. Derudover er der et kølerum, hvor temperaturen holdes på et konstant lavt niveau for at forhindre overophedning af serverne. Endelig findes der også et serverrum, hvor selve serversystemet er placeret.

Hvorfor er datacentre vigtige?

Datacentre er vigtige fordi de lagrer data, og samfundet i dag fungerer på håndteringen af en masse data. Det vigtigste ved et datacenter er, hvor sikkert det er – det kan få fatale konsekvenser, hvis virksomheder eller offentlige instanser mister eller får lækket sine data. Det er dog langt fra alle virksomheder, der har mulighed for at have et lokalt center, som også kan leve op til sikkerhedskravene, og derfor er der mange virksomheder, der lejer sig ind på store datacentre rundt om i landet. Datacentre er et af de vigtigste elementer i moderne it-infrastruktur. De fleste virksomheder har brug for et sted at lagre og behandle deres data, og det er ofte en af de dyreste investeringer, som en virksomhed kan foretage.

Hvilke teknologier og processer anvendes i et moderne datacenter?

Et moderne datacenter består typisk af flere servere, storage-enheder, netværkskomponenter og køleanlæg. Serverene er ofte bygget til at kunne håndtere store mængder af data, og de kan have forskellige former for software installeret, så de kan udføre forskellige opgaver. Storage-enhederne bruges til at lagre dataene, og netværkskomponenterne sikrer, at dataene kan flyde frit mellem alle de forskellige enheder i datacenteret. Køleanlægget sikrer, at temperaturen ikke bliver for høj inde i datacenteret, da dette kan skade serverene og andre enheder.

Datacentrene styres typisk af et centraliseret styresystem, der automatisk overvåger alle enhederne og sikrer, at de fungerer optimalt. Styresystemet kan desuden opspore fejl og udføre selvdiagnose på enhederne. Datacentrene har ofte adgang til eksternt lagrede backup-filer samt ekstra strømforsyninger og køleanlæg, så de altid kan fungere optimalt selv under ekstreme forhold.