Bagedyst-fan? Sådan bliver du selv mesterbager

Bagedyst-fan? Sådan bliver du selv mesterbager

Manchet: 
Er du typen, der elsker bage- og kageprogrammer? Og overvejer du selv at kaste dig ud i at bage? Så guider vi dig her til, hvordan du selv kan blive mesterbager.
image title: 
Foto: leekris/123rf.com

Kage- og bageprogrammer har aldrig været så populære, som de er nu, her kommer vi med de bedste bageråd, så du selv kan blive en sand mesterbager.

1: Vej ingredienserne nøje
Faktisk er det utroligt, så meget der kan gå galt, hvis man vejer ingredienserne forkert. Hvis du bare er en lille smule forkert på den kan det have katastrofale konsekvenser for både konsistens og smag.

Zone Køkkenvægt set hos DuBuy.dk til 249 kroner 

2: Følg opskriften nøje, men tag dine forbehold
Selvfølgelig skal du følge opskriften, når det gælder måling og vejning af ingredienser, men når du laver en kage, kan de instrumenter, du bruger og styrken af din ovn have forskellige virkninger på det, du laver. Med det for øje, så tilføj dine kommentarer til opskriften, så du er klar over, hvad der skal gøres anderledes næste gang, du bruger opskriften.


'Brød og kager' af Trine Hahnemann, 99,95 kroner hos Bog&Idé 

3: Udnyt alle muligheder, der gør bagningen nemmere
Dette punkt siger måske sig selv, men alligevel er der nogle, der rynker på næsen af særligt bageudstyr, som letter din proces. Men det skal nu ikke holde dig tilbage. Hvis en bagemaskine gør, at du får et bedre slutresultat, så udnyt det.

Bodum køkkenmaskine, 1.999 kr. hos DuBuy.dk

Kagerulle med kageforme, 79 kr. hos DuBuy.dk
 
4: Vær opmærksom på, hvor meget bagepulver, du bruger
Hvis du bruger for meget bagepulver vil du se, at dit bagværk hæver rigtig hurtigt, men at hævelsen også hurtigt falder igen. Det er en fantastisk ingrediens, men bør bruges med respekt!

5: Giv dig god tid
Hvis du kun har en time til at lave noget, der tager 70 minutter, er det bedst at finde på noget andet, og gøre det en anden dag, hvor tiden er til det. For du ved aldrig, hvornår du måske er nødt til at lave noget om, og som med så meget andet, så går det galt, hvis man forhaster ting – også bagning.
 

LÆS OGSÅ: Det skal du lave i november


Nøgleord: 
Nøgleord: 
Opret ny debat