Du kan roligt besvare arbejdsmails i ferien

Du kan roligt besvare arbejdsmails i ferien

Sponsoreret indhold

I de seneste år er det blevet mere almindeligt, at hverdagen og arbejdslivet smelter sammen, hvilket kan påvirke mange danskeres privatliv, fordi det er blevet kutyme, at chefen forventer, at du er altid er tilgængelig, og det kan både være online eller på telefonen.
 
Tidspunktet, hvor tilgængeligheden påvirker mest, er når danskerne er på ferie. Cirka 21 procent af danskerne i job, forventes at svare på arbejdsrelaterede opkald, når de er på ferie, og for ledere er det hele 45 procent, skriver Deloitte i en pressemeddelelse.
 
”I dag er det helt almindeligt, at man i hvert fald er delvist tilgængelig i ferien. Det betyder ikke nødvendigvis, at man konstant bliver forstyrret eller ikke kan slukke telefonen, men mange steder er der en fælles forståelse for, at man kan fanges på telefonen, hvis det virkelig brænder på,” siger pressechef i Deloitte, Ulrik Jørgensen.
 
LÆS OGSÅ: Sygehus under pres: Overmedicinerer patienter
 
Men er det nødvendigvis et problem? Det mener Majken Matzau, der er erhvervspsykolog, nemlig ikke. Hvis du har balance i dit liv og ikke bliver stresset, er der ingen grund til ikke at være tilgængelig på mail eller telefonen.
 
”Der går ikke en sommer, uden at jeg bliver spurgt: Er det skadeligt, at mange besvarer arbejdsrelaterede mails eller opkald i deres ferie? Men faktisk synes jeg ikke, at verden er så sort-hvid,” forklarer Majken Matzau til DR, og fortsætter.  
atter til flere bøger.
”Jeg mener nemlig, at billedet er meget mere nuanceret, og at det hænger helt sammen med, hvor balancerede vi er i vores samlede liv.”
 
Ulrik Jørgensen understreger desuden, at det sjældent er lange eller komplicerede opkald, der venter en på ferien.
 
”Typisk er der jo tale om kortere samtaler, der hurtigt kan klares, så det er altså ikke noget, der lægger en dæmper på feriestemningen, tværtimod. Nogle gange er det faktisk rart at vide, at hjulene er i gang, mens man selv daser rundt. Så mærker man virkelig kontrasten,” siger Ulrik.
 
Hvordan takler du arbejdsrelaterede situationer i ferien?