Et forkert fyldt køleskab kan gøre dig syg

Et forkert fyldt køleskab kan gøre dig syg

Manchet: 
Det er vigtigt, at du fylder dit køleskab korrekt op, for ellers risikerer du en dårligere smagsoplevelse og i værste fald sygdom.
image title: 
Foto: lightpoet/123rf.com
De færreste tænker nok specielt længe over, hvordan de skal stable madvarerne i deres køleskab efter en tur i supermarkedet, men det burde de faktisk gøre.

Norsk TV 2 skriver ifølge BT, at man eksempelvis skal placere råt kød, frisk fisk og mejeriprodukter i bunden af køleskabet, da der er koldest her.

”Det mest sandsynlige er, at maden smager betydeligt dårligere, men nogle gange kan man være uheldig og blive syg,” siger Therese Faye, direktør i Keep-it Technologies, til norsk TV 2.

LÆS OGSÅ: Denne bakteriebombe kan ødelægge ferien

Følger man ikke det gode råd, kan maden blive inficeret med bakterier som campolybacter, listeria, salmonella og flere typer e-coli, og det skal man specielt være opmærksom på her i sommervarmen.

”Når sommervarmen kommer, ser vi, at mange overfylder deres køleskab. Så kommer de til at overstable og placere madvarer forkert,” siger Therese Faye.

Hun anbefaler desuden, at man skruer temperaturen i sit køleskab ned på to grader, da det kan fordoble madvarernes holdbarhedsperiode i forhold til madvarer i et køleskab på seks grader.

Hvordan placerer du dine madvarer?

BT
Nøgleord: 
Nøgleord: 
Opret ny debat