Her er hemmeligheden bag succes i sengen

Her er hemmeligheden bag succes i sengen

Manchet: 
Der skal mere til end anatomi og grundlæggende teknikker, når det handler om at være en god elsker.
image title: 
Foto: Wavebreak Media Ltd/123.com
Uanset hvor meget du læser om sex, og hvor meget porno du ser, så er det ikke dét, der gør dig til en superelsker.

Det forklarer den amerikanske sexforsker og neuropsykolog Nicole Prause ifølge Ekstra Bladet i New York Magazine.

”Det er ikke noget, der hedder ’at være god til sex.’ Det kommer helt an på din partner. Hvis du nu elsker at blive skidt på, vil jeg aldrig blive en god partner for dig, Det er bare ikke på mit repertoire,” forklarer Nicole Prause.

Hun fortæller desuden, at hun godt forstår, hvorfor videoer og artikler, der kommer med råd til sexlivet, er populært, da det er en del af det at være menneske at føle sig kompetent i sengen.

”Ingen vil være dårlig til sex!” forklarer hun.

LÆS OGSÅ: Halter jeres sexliv? Det skal I gøre

Alligevel har mange svært ved at snakke om sex, og hvilke præferencer, man har. Især fordi man måske ikke vil virke uvidende.

”Men ekspertisen ligger ikke i informationen, men i individet,” forklarer Nicole Prause, som råder til, at man skal læse sin partner, og ikke alt muligt i medierne.

Nicole Prause råder desuden til, at man ikke kun skal give feedback med lyde, når man dyrker sex.

”Hvis du kan lide, hvad partneren gør, så sig ’det kan jeg lide.’ Brug ord. Hvis du kan blive endnu mere præcis, om hvad du kan lide, så gør det.”

Ifølge hende skal man fokusere på den positive feedback under sex, og var der noget, man ikke kunne lide, så skal man snakke om det bagefter, hvor man skal fortælle det på en ikke-bebrejdende måde.

Hun foreslår desuden, at man henover nogle uger eksperimenterer med nogle sanseøvelser, som ikke skal indgå i det almindelige sexliv.

Her handler det i hovedtræk om, at man skiftes til at kærtegne hinanden. Først i en halv times tid på ikke-genitale områder, og derefter skifter man roller. Formålet er ikke, at man skal blive liderlig, til gengæld skal man lære at nyde at berøre.

Næste fase er at berøre kønsdelene, men på en måde, så det stadig ikke giver orgasme. I den sidste fase er det så meningen, at man gennemgår de to første faser og afslutter med sex. Her er det ikke meningen, at I snakker med hinanden undervejs, men derimod skal i efterfølgende snakke om oplevelsen.

Nicole Prause råder desuden til, at man ikke fortæller, hvis man har anderledes lyster lige med det samme.

”Hvis du elsker at blive kvalt, så vent med det, men tal om det med tiden, Begynd med noget mere almindelig for at opbygge tillid,” fortæller hun ifølge Ekstra Bladet.

Er du tilfreds med dit sexliv?

Ekstra Bladet
 
Nøgleord: 
Opret ny debat