Juleaften: Sådan laver du en sprød flæskesteg

Juleaften: Sådan laver du en sprød flæskesteg

Manchet: 
Få en række tips til, hvordan du laver en lækker og sprød flæskesteg.
image title: 
Adam Lee Sin Sze/123rf.com
I aften er det juleaften, og hvis du som så mange andre danskere glæder dig til at servere en lækker julemiddag, så er der et par ting du skal huske når du tilbereder flæskestegen.

Søndagsavisen har i samarbejde med Grethe Andersen, der er chefkonsulent i Landbrug og Fødevarer samlet en række gode råd.

Det er vigtigt, at du sørger for at ridse sværene på flæskestegen helt igennem fedtlaget uden at ramme kødet. Du bør derfor dobbelttjekke sværene med en finger og sørge for at gnide hver rille med groft salt.

Under stegen kan du med fordel lægge laurbærblade, så stegen får en dejlig smag. Stegen skal helst lægge i en lille bradepande, og du kan eventuelt bruge sammenkrøllet stanniol, en gulerod eller kartoffel til at mindske afstanden mellem stegen og bradepanden.

Sæt stegen ind i ovnen mens den er kold, og placere et stegetermometer i midten. Tænd ovnen på 200 grader, og efter en times tid viser termometeret 55 grader, og du bør da tage stegen ud og tjekke om sværen er sprød.

LÆS OGSÅ: Skru op for julehyggen med julens bedste film

Hvis sværen er sprød, kan du sætte flæskestegen tilbage i ovnen på 200 grader og først tage den ud når termometeret når 65 grader.

Hvis sværen ikke er sprød, skal du skrue ovnen op på 250 grader og tage stegen ud når temperaturen er 62 grader.

En flæskesteg kan holde varmen i 15-20 minutter, og du bør ikke pakke den ind i stanniol eller andet for at holde varmen, da du risikere at den bliver tør.

Hvis du ikke kan få sværen sprød, skal du skære sværen af stegen og fordele den i et fad og komme fadet i ovnen ved 200-225 grader og vende sværene undervejs, indtil de er sprøde.

Skal du lave flæskesteg i aften?

Søndagsavisen 
Nøgleord: 
Opret ny debat