Mortensaften: Find de lækreste opskrifter her

Mortensaften: Find de lækreste opskrifter her

Manchet: 
Hvis du skal holde mortensaften, kan du læse med her og få inspiration til en middag i verdensklasse.
image title: 
fotek/123rf.com

På fredag den 10. november er det mortensaften og traditionen tro er det tid til and. Vi har samlet de bedste opskrifter på, hvordan du imponerer dine gæster, uanset om du er til det traditionelle eller moderne.


Klassisk
Hvis du er til den klassiske udgave, men samtidig gerne vil gøre det så nemt så muligt, kan du købe en and og fylde den med æbler, løg og svensker. Sæt den i ovnen i 3-3,5 time ved 150 grader og husk at vende den undervejs. De sidste 20-25 minutter kan du med fordel skrue op på 200-225 grader, så du får et sprødt skind.Server rødkål til. Rødkålen snittes og steges i 3-4 minutter, hvorefter du tilføjer 2dl rørsukker, 3dl ribssag og 1,5 dl æbleeddike, 1 laurbærblad og 1 skive appelsin. Det hele koges sammen i 35-40 minutter.


Nemt og alternativt
Hvis du er til den helt lette udgave kan du købe andebryst i stedet for en hel and. Pil skindet af andebrysterne, og steg dem cirka 10 minutter på hver side. Skær derefter skindet i tynde strimler og steg det på panden, så det bliver sprødt og lækkert. Du kan herefter anrette andebrysterne i tynde skiver sammen med grøn salat og brombær og med andesvær drysset udover.

LÆS OGSÅ: Bagedyst-fan? Sådan bliver du selv mesterbager

Andelår med appelsin, fennikel og timian  
Først skal du brune andelårene på en opvarmet pande smurt med olivenolie. Hernæst kommer du dem i en bradepande med bagepapir. Hernæst snittes rødløg, pastinak og fennikel og kommes op i bradepanden og krydres med salt, appelsinsaft og hvidløg, kom desuden vand og bouillon ved.  

Det heles sættes i ovnen ved 165 grader i 2,5 time. Server eventuelt sammen med kartofler.

Skal du have and til mortensaften?

Politiken 

Søndag 


Nøgleord: 
Opret ny debat