Røde Kors ansat beskyldt for sex med asylansøger

Røde Kors ansat beskyldt for sex med asylansøger

Manchet: 
En kvindelig Røde Kors medarbejder er blevet suspenderet, efter hun er blevet anklaget for at have et seksuelt forhold til en mindreårig asylansøger.
image title: 
Stefan Ember /123rf.com

I Nykøbing Sjælland er en kvindelig ansat hos Røde Kors blevet suspenderet fra asylcenteret Annebergparken grundet mistanke om et seksuelt forhold til en 17-årig asylansøger, skriver Politiken.

Der er tale om en asylansøger fra børnecenteret, som i november 2016 fortalte, at han havde et kæreste-lignende forhold, der blandt andet omfattede sex med en kvindelig vikar hos Røde Kors. 

Hvis anklagen viser sig at være korrekt, kan det føre til alvorlige konsekvenser. Det er i strid Røde Kors reglement, og ifølge straffeloven er det også forbudt for ansatte på børnehjem at have samkvem med beboere. Det kan medføre op til fire års fængsel, skriver Politiken.

LÆS OGSÅ: Dansk læge anklager kollega for voldtægt

I en indberetning til Udlændingestyrelsen tydeliggøres det, at Røde Kors ganske hurtigt valgte at indgive en anmeldelse til politiet, og suspendere den pågældende medarbejder. Medarbejderen valgte herefter selv at sige op.

Røde Kors Centerchef Carsten Isaksen fortæller til Politiken:
”Det ledte os hen til en begrundet mistanke om, at der kunne være tale om en relation mellem asylansøgeren og den ansatte. Vi havde bekymringer om, at der kunne være tale om en eller anden form for privat samkvem, blandt andet fordi der var en række detaljer i hans fortælling. ”

Røde Kors blev opmærksomme på ’kæresteforholdet’ den 17. november 2016, hvor asylansøgeren og medarbejderen angiveligt havde et skænderi, som førte til, at han oprevet fortalte centerets personale om forholdet.

Asylansøgeren fortalte, hvordan han var blevet smidt ud af kvinden, og han påstod, at hun havde slået ham, hvilket fremgik af overfladiske sår på maven og bag øret.

Da politiet senere forsøgte at komme i kontakt med asylansøgeren, var han forsvundet fra asylcenteret, men en forældrerepræsentant udpeget af statsforvaltningen var i kontakt med ham og fortalte, at han var blevet gode venner med kæresten igen.

Asylansøgeren har ikke efterfølgende ønsket at indgive en politianmeldelse. Røde Kors har indgivet en anmeldelse til politiet, indberettet sagen til udlændingestyrelsen og underrettet Odsherred Kommune.

Sagen er efterfølgende blevet lukket grundet manglende beviser i sagen.

Mener du, at medarbejderen burde dømmes?

Politiken


Nøgleord: 
Opret ny debat