Se de 8 ekstra fordele ved at dyrke sex

Se de 8 ekstra fordele ved at dyrke sex

Manchet: 
Der er mange gode grunde til at dyrke sex udover den åbenlyse tilfredsstillelse, for sex har også flere gode sidegevinster.
image title: 
Foto: Antonio Guillem/123rf.com
MSN har samlet otte gode grunde til at dyrke sex, hvis man altså fraregner de åbnelyse. Ret beset kan de vel betragtes som ekstra flødeskum på kagen.
 
1. Sov bedre
Sex betegnes som naturens egen sovepille. Efter en orgasme udløses oxytocin, som virker beroligende, og det gør det nemmere at falde i søvn.
 
2. Bliv glad og afslappet
Okay, det giver måske sig selv, men ikke desto mindre er det videnskabeligt bevist, at kroppen frigiver endorfiner under sex, hvilket gør dig gladere og mere afslappet. Desuden reducerer det angst og nedsætter humørsvingningerne i forbindelse med menstruation.
 
3. Undgå hovedpine
Også her er endorfin nøglen til succes. Det lindrer nemlig smerter, så hvis du har hoved- eller tandpine, kan en gang lagengymnastik anbefales.
 
4. Stram op
Apropos lagengymnastik er sex en god og ikke mindst sjov måde at bruge de forskellige muskelgrupper på. Specielt musklerne omkring ben, mave og baller bliver som regel brugt, men det kræver selvfølgelig, at du bidrager til morskaben.
 
LÆS OGSÅ: Sådan får I den bedste bilsex
 
5. Tab dig
Lidt i samme kategori som ovenstående, men faktisk kan du i et samleje fordoble din puls. Det svarer til at løbe en tur, og hvad er egentlig sjovest?
 
6. Styrk dit hjerte
Sex er godt for hjertet, fordi hele kroppen kommer i arbejde og sender blodet ud i alle afkroge. Har du sex i en halv times tid hver anden dag, kan du nedsætte risikoen for hjerteanfald og hjerneblødninger.
 
7. Hold hjernen i gang
Sammen med blodet følger ilt, så når det pumpes rundt i hele kroppen, når det også hjernen. Hvis den er gennemiltet, er man friskere og mere klar til at tænke og lære nye ting.
 
8. Bliv smukkere
Blodets øgede gennemstrømning sørger for en hurtig gendannelse af nye hudceller og en hurtigere afstødning af de gamle. Det medfører, at din hud stråler og ser frisk ud.
 
Hvor mange af sidegevinsterne kendte du til?
 
MSN
Nøgleord: 
Nøgleord: 
Opret ny debat