Telia chefer tvinger ansatte til sex

Telia chefer tvinger ansatte til sex

Manchet: 
To svenske chefer er blevet fyret i Telia efter, at det er kommet frem, at kvindelige ansatte er blevet tvunget til at have sex med dem for at stige i hierarkiet.
image title: 
anyaberkut/123rf.com
Skandalen har rystet Sverige, efter at det er kommet frem i offentligheden, at flere kvinder er blevet behandlet sexistisk og nedværdigende i dele af Telias virksomhed.
 
I forrige uge skrev den svenske avis Aftonbladet, at det hele startede, da en kvindelig ansat i Telia Stockholm slog alarm. Det medførte en bortvisning af tre chefer, mens sagen blev undersøgt nærmere.
 
Ud fra undersøgelsen kunne Telia konstatere, at der var sket et brud på deres etiske kodeks.

Pressechef Irene Krohn fortæller til Aftonbladet:
”Vi kan desværre konstatere, at vi har et opførselsproblem indenfor en begrænset del i en begrænset region i Telia. Vi ser selvfølgelig meget alvorligt på dette og vil tage klare foranstaltninger.”
 
LÆS OGSÅ: 5 ting kvinder finder uimodståelige ved mænd
 
Undersøgelsen af de tre chefer førte til en afskedigelse af de to, mens den sidste fik lov til at vende tilbage til arbejdet. Det konkrete fyringsgrundlag ønsker Telias pressechef ikke at udtale sig nærmere om.
 
” Vi vil ikke gå i detaljer med undersøgelsen, eller hvad den er opstået som et resultat af, men kan bekræfte, at den har ført til ændringer i virksomheden,” fortæller hun til Aftonbladet.
                                                                                                                         
Den store koncern er opmærksom på, at undersøgelsen kan påvirke deres fremtidige kunder meget negativt og forsøger at rette op på problemet.
 
”Vi arbejder hårdt for at blive en ny generations teleselskab. For at få succes er kultur og lederskab meget afgørende, så dette er spørgsmål, vi tager meget alvorlige,” fortæller pressechefen.
 
Har du følt dig krænket på din arbejdsplads?
 
Aftonbladet
Nøgleord: 
Nøgleord: 
Opret ny debat